Foei Roelvinkjes

Familie Roelvink hield het geen maand vol in de bijstand

21 september 2018 11:10 | serie-soap | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Ruten
De familie Roelvink ging Gordon & Gerard Joling achterna door een maand lang te leven van een bijstandsuitkering. De nobele daad voor Effe geen cent te makken blijkt toch heel anders uitgepakt dan in eerste instantie bedacht.

Volgens buurtbewoners hebben Dries, Honoria en hun zonen Donny en Dave het niet volgehouden om een maand lang in Amsterdam-Noord te bivakkeren. "De Roelvinkjes? Die zijn vorige week vertrokken. Toen Dries in Paradiso stond, zaten ze hier al niet meer. Volgens mij zijn de bewoners van hun huis ook alweer terug”, zegt een buurtbewoner in gesprek met De Telegraaf.

Komedie

Alle nobele gedachten ten spijt, hebben buurtbewoners weinig lovende woorden voor de familie Roelvink. "Het was één grote komedie. Ze zijn er nauwelijks geweest en zijn al lang vertrokken. Ik vraag me zelfs af of ze hier één nacht hebben geslapen."

Zeven camera's

Hoofd van het gezin Dries spreekt de beweringen tegen. "Er stond zelfs security voor de deur. We zijn nooit een nacht ongeoorloofd weggeweest. Er waren constant twee ploegen met ons bezig. En als zij naar huis waren, hingen hier zeven camera’s. John de Mol wilde niks missen, ook niet als wij een mug doodsloegen."

Nasi van zeven euro

Ook beweert Dries Roelvink dat zijn gezin binnen de financiële beperkingen heeft geleefd. "We hebben echt van een bijstandsloontje geleefd. Ik hou van restaurantjes. Maar ik heb nu vaak goede nasi voor zeven euro gemaakt.” Stel je voor; nasi voor zeven euro. Knap zeg!

Meer over