Met hoofdrol Sylvia Hoeks

Film Sylvia Kristel wordt serie

26 januari 2019 09:58 | serie-soap | Door Wietse Zuidberg

© VARA

Vorig jaar werd bekend dat er een film wordt gemaakt over de overleden filmster Sylvia Kristel. Er is nu echter naar buiten gebracht dat het een miniserie wordt.

De producent heeft dit bevestigd naar aanleiding van publicaties in Vlaamse media. Sylvia Hoeks (foto) is nog steeds de actrice die de hoofdrol gaat vervullen.

Topregisseur

Het is nog niet bekend wanneer de opnames voor de miniserie van start gaan. Wel is reeds bekend dat de regie in handen ligt van Michaël Roskam, die zijn sporen meer dan verdiend heeft. Hij brak internationaal door met de film Rundskop. Op dit moment werkt hij in Hollywood ook aan een film.

Dimitri Verhulst

Overigens is er niet alleen een topregisseur betrokken bij de serie, maar ook een topschrijver. Niemand minder dan Dimitri Verhulst, bekend van onder meer De Helaasheid der dingen, schrijft het scenario.

Kristel werd met name bekend door de soft pornofilmserie Emmanuelle. De speelfilm zal zich met name gaan focussen op de jaren zeventig en tachtig. In die periode had Kristel een relatie met schrijver Hugo Claus, van wie ze een zoon kreeg.

Meer over