'Verhaal van ons leven'

Grey's Anatomy maakt van coronapandemie verhaallijn in zeventiende seizoen

22 Juli 2020 09:00 | serie-soap | Door Jacob-Jan van de Groep

© ABC
De artsen in de dramaserie Grey’s Anatomy krijgen ook te maken met het coronavirus. In het zeventiende seizoen van de ziekenhuisserie krijgt de pandemie een centrale rol.

“Het is onmogelijk om een langlopende medische serie te zijn en dan niet het medische verhaal van ons leven te vertellen", zegt uitvoerend producente Krista Vernoff in de Amerikaanse show Quaranstreaming: Comfort TV That Keeps Us Going.

Therapie

Net als voor iedere nieuwe reeks van Grey's Anatomy gingen de schrijvers voor het zeventiende seizoen in gesprek met echte artsen. Ook dit jaar was dat het geval, maar het gevoel daarbij was anders. “Het voelde als therapie. Wij waren voor hen de eerste met wie ze echt konden praten over hun ervaringen. Ze stonden letterlijk te trillen en probeerden niet te huilen. Ze praatten over de gebeurtenissen alsof ze uit een oorlog kwamen.”

Script

Die impact wil Vernoff op de buis laten zien, met daarbij de luchtige verhaallijn vol met humor en romantiek waar Grey’s Anatomy om bekend staat. De opnames van het zeventiende seizoen zijn nog niet begonnen, vooral vanwege het coronavirus. Ook is het script nog niet volledig af.

Meer over