Geen gym meer

Makers Spangas schrijven Imanuelle Grives tijdelijk uit serie

24 juli 2019 10:10 | serie-soap | Door Jacob-Jan van de Groep

© SBS / Elvin
Imanuelle Grives wordt tijdelijk uit Spangas geschreven. De makers van de jeugdserie doen dit, nadat de actrice in België achter de tralies werd gezet wegens drugsbezit.

In Spangas speelt Imanuelle Grives een gymlerares, maar omdat de opnames nog lopen en zij in de gevangenis zit, kan ze niet bij de opnames aanwezig zijn. In RTL Boulevard liet Luuk Ikink weten dat de redactie contact heeft opgenomen met KRO-NCRV en dat "haar rol even een nieuwe verhaallijn krijgt".

Filmrol

De actrice had volgens het Belgische OM 100 XTC-pillen, 20 gram cocaïne en ook nog flink wat ketamine en MDMA op zak toen ze naar het festival Tomorrowland ging. In haar airbnb-appartement werd nog veel meer drugs gevonden. Volgens de advocaat van Grives was ze in het bezit van de drugs, omdat ze zich voorbereidde op een filmrol. “We hebben veel productiebedrijven gebeld en niemand weet iets van een rol", zei Ikink daarover. Grives riskeert een gevangenisstraf van twaalf tot achttien maanden. Mogelijk dat ze zich al een beetje heeft kunnen voorbereiden op het leven achter de tralies, want Grives speelde mee in Celblok H, een serie over een vrouwengevangenis.

Beken

Boulevard-advocate Mariëlle van Essen nam contact op met de advocaat van Grives om een kritisch tegengeluid te vragen. "Die wil niet reageren tot de zitting van vrijdag. Wat ik op zich begrijp, maar het maakt eigenlijk helemaal niet uit. Ik zou haar hebben geadviseerd: ‘Hou dat maar even voor je, beken gewoon en ga door het stof.'"

Meer over