Eerste seizoen

NPO heeft rechten te pakken van serie Das Boot

31 januari 2019 16:35 | serie-soap | Door Televizier

© Sky
Op 2 maart begint er een nieuwe spannende serie bij KRO-NCRV: Das Boot. En ja, dat is dezelfde titel als die Duitse filmklassieker uit 1981.

Toch gaan we dit keer iets nieuws zien. Het gaat niet om een remake, maar om een vervolg dat een jaar na het origineel plaatsvindt. Dat zegt producent Bavaria Film: "Nieuwe onderzeeër. Nieuwe crew. Nieuw verhaal. We willen en zullen geen remake maken van de klassieker uit 1981."

Succes

De verwachtingen zijn hooggespannen, want er is een flink budget voor deze serie opzijgezet en in Duitsland was het een enorm succes. Vele landen hebben de serie aangekocht. In de VS is het te zien bij Hulu. En in Nederland heeft de NPO de strijd gewonnen.

Das Boot

Najaar 1942. De U-612, een nieuwe duikboot van de nazi’s staat op het punt om vanuit La Rochelle te vertrekken voor zijn eerste missie. De kapitein is de zoon van een legendarische duikbootcommandant. De claustrofobische omstandigheden en de oorlog vergen het uiterste van de 40-koppige bemanning. Ondertussen raakt de zus van een van de bemanningsleden onopzettelijk betrokken bij het Franse verzet.

Meer over