Nu echt

Sitcom Will & Grace stopt na elf seizoenen

26 juli 2019 10:49 | serie-soap | Door Jacob-Jan van de Groep

© NBCUniversal Media, LLC
Fans van Will & Grace moeten het met elf seizoenen van hun favoriete serie doen. De laatste reeks afleveringen van de comedyserie verschijnt in 2020 bij NBC.

Het is de tweede keer dat Will & Grace stopt. In 2006, na acht seizoenen, vonden de makers het wel welletjes geweest. Tien jaar later werd echter besloten om Will & Grace nieuw leven in te blazen. In 2017 en 2018 verschenen zodoende het negende en tiende seizoen.

Verklaring

"We zien de reboot van Will & Grace op de manier waarop Karen Walker over Martini's denkt, 51 is te weinig en 53 is te veel. Na overleg met de cast hebben we daarom besloten dat dit het laatste seizoen wordt van Will & Grace". aldus de producenten. Na het laatste seizoen bestaat de revival in totaal uit 53 afleveringen.

Prijzen

Will & Grace werd dertig keer genomineerd voor een Golden Globe en won verscheidene Emmy Awards. Zo werden er in 2000 drie Emmys in de wacht gesleept. Die van meest bijzondere comedyserie, meest bijzondere vrouwelijke bijrol (Megan Mullally) en meest bijzondere mannelijke bijrol (Sean Hayes). Een jaar later won hoofdrolspeler Eric McCormack een Emmy voor beste mannelijke acteur in een comedyserie.

Meer over