Interview

Abbey Hoes over FIVE LIVE: 'Ik zou zo ja zeggen tegen een tweede seizoen'

2 oktober 2022 10:00 | serie | Door Jef Willemsen

© Roy Beusker Fotografie

De nieuwe komische dramaserie FIVE LIVE volgt het reilen en zeilen op de redactie van een nieuwsprogramma. Abbey Hoes (28) speelt de bleue stagiaire Honey Molenaar, een rol die haar direct aansprak.

Wat kunnen we verwachten van ‘FIVE LIVE’?

“De serie speelt zich af op de redactie van een dagelijks nieuws- en actualiteitenprogramma. ‘Dramedy’ vind ik een draak van een woord, maar het is wel wat ‘t is: het heeft de diepte van een dramaserie, met acteurs die ook goed zijn in comedy. Na een traan volgt een goede grap. Die combinatie werkt heel goed.”

Hoe realistisch is de serie?

“Behoorlijk. Natuurlijk is het een tv-serie, dus het blijft een geromantiseerde, tikje surrealistische versie van de werkelijkheid. Net zoals Gooische Vrouwen geen documentaire is over het leven in ’t Gooi. Ik loop nu zo’n vijftien jaar mee in het wereldje en een aantal verhaallijnen en personages kwam me bekend voor.”

Wie speel jij?

“Mijn personage Honey is nieuw op de redactie. Ze moet haar weg zien te vinden in een voor haar onbekende, spannende wereld. Honey is dolenthousiast en hardwerkend, een echt ‘blij ei’. Aan de andere kant heeft ze nul ervaring met de tv-wereld. Dat is een hele leuke combinatie om te spelen. Haar positiviteit is een mooie tegenkleur in het vaak gestreste geheel van de redactie. Ze voelt als een trouw hondje dat vrolijk kwispelend achter mensen aanrent.”

Een van je tegenspelers is Linda de Mol. Wat kun je over haar rol vertellen?

“Ze speelt Sara Bannink, een van de gezichten van het nieuwsprogramma FIVE LIVE. Zij maakt deel uit van de gevestigde orde en is richting Honey vrij streng en hautain. Het was belachelijk leuk om scènes met Linda te spelen, omdat Sara mijlenver van haar afstaat: ze is zelf heel liefdevol en gezellig. Dat maakt het extra grappig om haar een karikatuur van een tv-persoonlijkheid te zien spelen.”

Met wie krijgt Honey nog meer te maken?

“Bijvoorbeeld met Roderik van Zuylen (Waldemar Torenstra), Sara’s co-host. Hij is ijdel en arrogant, een typische foute man. Maar hij kan ook enorm charmant zijn; je gaat ongewild toch van hem houden. Verder speelt Lies Visschedijk Liz Beuker. Zij staat aan het hoofd van de redactie, die als een soort familie fungeert. Honey wordt daar al snel in opgenomen en maakt van alles met ze mee. De scènes met Lies en de andere acteurs op de redactie waren fantastisch om te spelen omdat iedereen iets bijdraagt. Lies zelf ís gewoon comedy. Ze heeft scènes met Waldemar waar ik de slappe lach van kreeg.” 

Smaakt dit eerste seizoen naar meer?

“Dit is zo’n project waar alles samenkomt: sterke scenario’s van Frank Houtappels en Joan Nederlof, goede cast, leuke crew. Meestal wil ik eerst een script lezen, maar soms voel je direct of iets bij je past. Dat had ik na het eerste telefoontje van de producent die me in hoofdlijnen over de serie vertelde. Dat voorgevoel bleek te kloppen. Ik zou zonder nadenken ja zeggen tegen een tweede seizoen.”

FIVE LIVE is vanaf zondag 2 oktober wekelijks om 21:30 uur te zien op SBS6. Elke maandag volgt de uitzending op Videoland.

Meer over