Uit de succesvolle Netflix-serie

Al dertig 'After Life-bankjes' helpen mensen te praten

15 juli 2022 15:10 | serie | Door Wietse Zuidberg

© Netflix
After Life - de buitengewoon succesvolle Netflix-serie van Ricky Gervais - heeft een zeer positief gevolg in de openbare ruimte: er zijn inmiddels dertig van de bekende 'praat-bankjes' geplaatst in het Verenigd Koninkrijk.

Gervais - acteur en bedenker van After Life - deelt via Twitter een kaartje met de locaties van de bankjes. In de serie - waarin Gervais in de huid kruipt van Tony, een man die zijn vrouw heeft verloren - speelt het bekende bankje een prominente rol. Tony gaat er vaak op zitten en spreekt dan met de wijze vrouw Anne, gespeeld door Penelope Wilton. Tony is somber en Anne probeert hem een beetje op te beuren.

Overal bankjes

Er zijn inmiddels drie seizoen van de populaire serie, maar al na één seizoen ontstond het idee om de bankjes in het echt te gaan plaatsen. Inmiddels zijn er dus dertig door heel het Verenigd Koninkrijk. "Als je deze zomer de kans krijgt, probeer dan één van de 30 After Life-bankjes op te zoeken, die we hebben geplaatst om mensen aan te moedigen te praten", zegt de acteur en komiek op Twitter.

Meer over