Aankondiging

Alles wat je moet weten over de nieuwe komische serie De Poli

6 september 2023 14:11 | serie | Door Judith Regeling

© AVROTROS
Als je hebt genoten van series als Dag & Nacht en De Luizenmoeder moet je vooral blijven opletten. In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe komische AVROTROS-reeks De Poli.

Verrassend of niet: de reeks speelt zich af op de afdeling Gynaecologie en Verloskunde van het ziekenhuis.

Waar gaat De Poli over?

Deze nieuwe serie draait om Esther Bens, een gynaecoloog die probeert een nieuwe, moderne aanpak te introduceren op de afdeling waar ze werkt. Dit brengt haar alleen in conflict met haar vader, Harold Bens, het hoofd van de afdeling, die vasthoudt aan een meer traditionele benadering. Hij gelooft er immers nog altijd stellig in dat er geen wezenlijk verschil zit tussen het lichaam van een man en vrouw.

Gelukkig voor Esther kan zij altijd rekenen op de steun van haar collega's, waaronder verpleegster Patty. Samen proberen ze gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken en taboes te doorbreken, terwijl ze ondertussen dealen met burn-outs, collega's die worden voorgetrokken en heel wat barende vrouwen.

Wie spelen de hoofdrollen in De Poli?

In De Poli komen diverse bekende gezichten voorbij. Zo wordt de rol van Esther vertolkt door Jelka van Houten en kruipt Porgy Franssen in de huid van haar 'serievader' Harold. Verder zijn Susan Visser (Patty), Chris Peters (Tobias), Stephanie van Eer (Lieke), Naomi Velissariou (Selina), Johanna Hagen (Brigitte) en Sidar Toksözte (Roy) zien. Ook Sieger Sloot (Johan), Jacqueline Blom (Agnes) en Michiel Nooter (Theo) voegen zich bij de cast.

Door wie is De Poli gemaakt?

De AVROTROS-reeks De Poli komt voort uit een idee van Dunya Khayama, Jelka van Houten en Susan Visser. Het scenario is geschreven door diezelfde Dunya en Rik van den Bos. Verder ligt de regie in handen van Anna van der Heide en Tim Kamps en is EndemolShine Scripted verantwoordelijk voor de productie.

Wanneer is De Poli te zien?

Pak je agenda er maar bij, want we weten al wanneer de reeks te zien is. De Poli is vanaf 22 oktober wekelijks om 21:17 uur te zien bij AVROTROS op NPO3 en NPO Start. Vooruitkijken is dan ook mogelijk via NPO Plus en NLZiet.

Meer over