'Verhaal nog niet afgelopen'

Dit is alles wat je moet weten over het laatste seizoen Killing Eve

27 maart 2022 10:05 | serie | Door Jorrit van Broekhoven

© Laura Radford/BBCAmerica/Sid Gentle

Vanaf deze week schittert Jodie Comer weer als Villanelle in het vierde en laatste seizoen van Killing Eve. Haar schurkenrol in deze populaire serie werd de opstap naar een Hollywoodcarrière.

Wat maakt Killing Eve zo populair?

Al vanaf het eerste seizoen staat Killing Eve hoog in de jaarlijstjes van beste series. De plot is natuurlijk heel spannend, maar de sterke vrouwelijke personages en de actrices die ze spelen maken de serie zo’n hit. Het verhaal volgt de Britse spion Eve Polastri (Sandra Oh) en haar jacht op de psychopathische huurmoordenaar Villanelle (Jodie Comer), die een bloederig spoor van slachtoffers achterlaat. Wat de kijker vooral op het puntje van de stoel houdt is de obsessieve band tussen Eve en Villanelle. Ze staan elkaar naar het leven, maar er is onmiskenbaar ook een seksuele spanning tussen de twee.

Waar waren we gebleven aan het einde van vorig seizoen?

Eve is niet meer de vrouw die ze ooit was. Villanelle haalt het ergste in haar naar boven en tijdens hun laatste ontmoeting zegt Eve dat dit moet stoppen. De vrouwen draaien elkaar de rug toe en lopen weg, maar Eve kijkt als eerste toch weer om. Dit verhaal is nog niet afgelopen!

Wie is Jodie Comer, de actrice die Villanelle speelt?

De 28-jarige Comer werd geboren in Liverpool en had haar eerste acteerklus in een hoorspel voor BBC Radio. Na bijrolletjes in verschillende drama- en misdaadseries werd Killing Eve haar grote doorbraak. De rol van Villanelle leverde haar een BAFTA en een Emmy Award op.

Waarin is ze nog meer te zien?

De actrice heeft een druk jaar achter de rug. Ze speelde een hoofdrol in de Britse tv-film Help over de impact van corona in een verzorgingshuis, maar ook Hollywood heeft haar ontdekt. In de komische actiefilm Free Guy was ze te zien naast Ryan Reynolds, en ze had een hoofdrol in Ridley Scotts ridderfilm The Last Duel naast Matt Damon en Adam Driver.

Comer neemt net zo makkelijk een Amerikaans, Australisch, Schots, Duits en Russisch accent. Waar komt die gave vandaan?

In een interview vertelde de actrice dat ze al die accenten heeft opgepikt van de tv. “Mijn vader en ik deden iedereen met een accent na, puur om elkaar aan het lachen te maken. Soms vraagt iemand in de kroeg na een paar drankjes of ik mijn Villanelle-accent kan doen. Tenenkrommend. Dat bewaar ik voor op de set.”

Wat heeft het laatste seizoen van ‘Killing Eve’ in petto?

Het verhaal van Eve en Villanelle doet denken aan dat van de kikker en de schorpioen, die samen het water willen oversteken maar allebei verdrinken omdat de schorpioen het doden nu eenmaal niet kan laten. De grote vraag die seizoen 4 zal beantwoorden is hoe we de titel Killing Eve precies moeten interpreteren. Haalt een van de twee vrouwen de eindstreep? En wie is de kikker en wie de schorpioen?

Het laatste seizoen Killing Eve is vanaf zondag 27 maart wekelijks om 20:18 uur te zien op NPO3.

Meer over