Overzicht

Alles wat we weten over het vijfde seizoen van Oogappels

25 augustus 2023 09:10 | serie | Door Judith Regeling

© Mark de Blok
Het vijfde seizoen van Oogappels staat op punt van beginnen. In dit artikel blikken we dan ook alvast vooruit door het te hebben over de releasedatum, de trailer en de hoofdrolspelers.

Het is te hopen dat jij er ook klaar voor bent.

Lees ook: Thor Braun geniet nog altijd van opnames Oogappels: 'Mag van mij nog lang doorgaan' 

Oogappels

Oogappels is een Nederlandse komische dramaserie die sinds januari 2019 regelmatig wordt uitgezonden op NPO1. De reeks volgt het leven van vier gezinnen wiens kinderen allemaal op dezelfde middelbare school zitten. Het belicht de uitdagingen van het opvoeden van tieners en de impact op de ouders en hun relaties. 

Voor veel kijkers zal de bovenstaande tekst niets 'nieuws' zijn. Het lijkt immers of de serie met de jaren steeds populairder wordt. Het vierde deel wist niet alleen week in week uit een miljoenenpubliek te trekken, maar kreeg in 2021 ook de hoogste waarderingscijfers van alle dramaseries van de Publieke Omroep. En dat zijn er nogal wat.

Susan Radder, Malou Gorter en Juna de Leeuw in Oogappels
Susan Radder, Malou Gorter en Juna de Leeuw in Oogappels

Wat mogen we verwachten van het vijfde seizoen Oogappels? 

Wat het vijfde seizoen qua kijkcijfers gaat doen, zal voorlopig nog even geheim blijven. Qua inhoud kunnen we echter wel al het een en ander verklappen.

Volgens BNNVARA krijgen meerdere karakters uit Oogappels te maken met een andere levensfase, zoals ouders die hun kinderen moeten uitzwaaien, stellen die uit elkaar gaan en carrières die niet helemaal gaan zoals gepland. "Maar ondanks deze tegenslagen dienen zich nieuwe kansen aan en komt iedereen voor nieuwe uitdagingen te staan", aldus de omroep in een eerste bericht.

Verder mogen zowel de jonge als oude karakters zich opmaken voor wat romantische taferelen. Iedereen zet stappen op liefdesgebied.

Wat moeten we weten over de eerste aflevering van het vijfde seizoen Oogappels?

In de eerste aflevering van het vijfde seizoen Oogappels staat Chris (Thor Braun) op het punt het ouderlijk nest te verlaten en ook Mees (Maas Bronkhuyzen) heeft een eigen woonplek gevonden. Danny (Noah de Nooij) woont nu in Amsterdam, maar kan er zijn draai niet vinden.

Verder voert Hansje (Juna de Leeuw) geen klap uit op school en tussen haar en Merel (Malou Gorter) botert het totaal niet. Max (Ciraj Amalal), Dina (Sam Ghilane) en Tim (Jeroen Spitzenberger) krijgen een flinke dreun te verwerken en Erik (Ramsey Nasr) moet onder ogen zien dat zijn vader hard achteruit gaat. Pip (Vera de Vries) en Jeroen (Bauke van Boheemen) blijken toch wel erg verschillend.

Wat gebeurde er ook alweer in seizoen 4?

Staat het vierde seizoen van Oogappels niet meer helemaal op je netvlies, maar heb je geen tijd om alle afleveringen terug te kijken? Kijk dan de onderstaande video vol hoogtepunten.


Wie zijn er in het vijfde seizoen van Oogappels te zien?

Naast bekende gezichten als Malou Gorter, Bracha van Doesburgh, Ramsey Nasr, Jeroen Spitzenberger, Mike Libanon, Eva van der Gucht en al die anderen zijn er in het vijfde seizoen ook nieuwe gezichten te zien. Onder meer Idriss Nabil, Minne Koole, Janni Goslinga en Ali Ben Horsting zullen hun opwachting maken. Welke rollen zij precies gaan vertolken, is echter nog onbekend. 

Hoe ziet de trailer van Oogappels seizoen vijf eruit?

Een nieuw seizoen kan natuurlijk niet zonder trailer. De nieuwe beelden zie je hieronder.


Hoeveel afleveringen telt Oogappels seizoen vijf?

Het wordt weer genieten geblazen, want het vijfde seizoen van Oogappels telt maar liefst 10 gloednieuwe afleveringen. Deze zijn vanaf woensdag 13 september wekelijks om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1 en NPO Start. Liever alles in één keer kijken? Open dan vanaf die datum NPO Plus of NLZiet. 

Oogappels de Podcast

Voor de echte fans is er nog meer goed nieuws. Naast het nieuwe seizoen komt BNNVARA ook met nieuwe afleveringen van de Oogappels-podcast getiteld 'Echte Oogappels' waarin Margreet Reijntjes met experts en de cast spreekt over puberleed en ouderstress. Deze is ook vanaf 13 september wekelijks te beluisteren via diverse podcastkanalen.

Wist je trouwens ook dat er in Amersfoort een heuse Oogappels-wandelroute bestaat? Daar lees je via deze website alles over.

Het vijfde seizoen Oogappels is vanaf 13 september elke woensdag om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Meer over