Over Anthony Fokker en Albert Plesman

Anniek Pheifer en Sanne Samina Hanssen in serie Vliegende Hollanders

22 mei 2019 11:06 | serie | Door Irma Tomas

© Avrotros
Behalve Fedja van Huêt en Daan Schuurmans spelen ook Anniek Pheifer en Sanne Samina Hanssen hoofdrollen in de nieuwe serie Vliegende Hollanders.

Anniek en Sanne spelen beiden dezelfde rol, die van Suze Plesman, de vrouw van KLM-oprichter Albert Plesman maar dan in verschillende periodes van haar leven. Best opmerkelijke omdat Aniek (41) en Sanne (30) maar 11 jaar verschillen in leeftijd.

Rots in de branding

Albert is de liefde van Suzes leven. Ze besluit zelfs zonder de toestemming van haar vader met hem te trouwen. Wanneer Albert zijn droom achterna jaagt met het opzetten van de burgerluchtvaart in Nederland, is Suze zijn rots in de branding. Ze biedt hem echter niet alleen haar steun, maar ook haar advies bij het nemen van moeilijke beslissingen.

Fokker en Plesman

De sterren van Vliegende Hollanders zijn Fedja van Huêt en Daan Schuurmans die Anthony Fokker en Albert Plesman spelen, de grote Nederlandse luchtvaartpioniers.

Het is nog wel heel lang wachten op het resultaat. De achtdelige serie is naar verwachting pas in het najaar van 2020 te zien bij Avrotros op NPO 1.

Meer over