Diederik Ebbinge

AVROTROS bevestigt satrisiche serie over koningshuis

5 februari 2024 10:46 | serie | Door Jacob-Jan van de Groep

© Jurre Rompa (AVROTROS)
Het nieuws dat AVROTROS met een nieuwe satirische serie over het koningshuis zou komen, lekte vorige week al uit. Toen wilde de omroep het nog niet bevestigen, maar maandag kwam naar buiten dat Koningshuis The Musical in het voorjaar daadwerkelijk te zien is bij de NPO.

De satirische serie Koningshuis The Musical komt uit de koker van Diederik Ebbinge. De acteur, komiek en presentator was eerder één van de drijvende krachten achter De LuizenmoederKiespijn en Promenade. Van laatstgenoemde programma kondigde hij onlangs weer een nieuw seizoen aan.

Cast

Noortje Herlaar (prinses Beatrix), Sarah Janneh (koningin Maxima), Robbert van den Bergh (koning Willem-Alexander) en Daniel Cornelissen spelen de hoofdrollen in Koningshuis The Musical. Ook Henk Poort (prins Bernard), Marcel Hensema, Beppie Melissen en Diederik Ebbinge zelf maken hun opwachting in de serie, die vanaf 17 maart om 20.20 uur te zien is op NPO3.

Zesdelige serie

Koningshuis The Musical wordt een zesdelige serie over een musical over het koningshuis. Ter gelegenheid van de honderdste voorstelling komt het koninklijk echtpaar naar de voorstelling. Ondertussen volgt een sterverslaggever van een showbizzprogramma alle voorbereidingen rond het bijzondere bezoek.

Meer over