Interview

Babette van Veen: 'Linda en Luuk zijn de Peppi en Kokki van GTST'

28 augustus 2023 20:35 | serie | Door Jef Willemsen

© Jasper Suyk

Na een lange zomer vol vragen is duidelijk wie de zomercliff van GTST heeft overleefd. Babette van Veen vertelt wat haar personage Linda Dekker dit seizoen nog meer te wachten staat.

De kettingbotsing in de zomercliff zag er eng en levensecht uit. Hoe was dat om te filmen?

“Ik had er meteen heel veel zin in! Al moest ik me wel even over het feit heenzetten dat we tot vijf uur ’s ochtends gingen draaien. Dat is best een lange nacht, maar uiteindelijk was het zo leuk, dat het nog meeviel ook. Met Kees Boot (Luuk Bos in de serie, red.) had ik afgesproken dat we precies dezelfde bewegingen zouden maken in de auto, zodat het echt lijkt alsof we over de kop gaan. Je ziet ons allebei dus synchroon zwaaien en doen terwijl er iemand op de motorkap duwde en een ander handjes rubber glas op ons gooide. Dat werkte heel goed!”

Linda en Luuk vinden elkaar leuk, waarom hebben ze dan toch zo’n knipperlichtrelatie?

“In het echte leven hebben mensen van onze leeftijd vaak een flinke rugzak, al dan niet met bindingsangst. Dat aantrekken en afstoten zie ik dus heel vaak om me heen, al spannen Luuk en Linda wel een beetje de kroon. Soms weet ik zelf niet meer of het nou aan of uit was. Kees en ik noemen elkaar Peppi en Kokki op de set en zo voelen we ons af en toe ook in serie.”

Wat vind je ervan dat de rol van Linda tegenwoordig vooral vrij komisch is?

“Dat komische vind ik heel erg leuk om te doen, maar ik waak er wel voor dat de schrijvers Linda niet te dommig of naïef maken. Een beetje is grappig, maar ik moet het wel voor mezelf kunnen verantwoorden en trouw blijven aan Linda door de jaren heen.”

Stel dat Linda’s ex Anton Bouwhuis terug zou keren, wie zou ze dan kiezen?

“Haha, ik ga niet kiezen hoor, dan krijg ik ruzie! Maar ik zou het wel heel leuk vinden als Joep Sertons terug zou komen als Anton. Wij hadden het op onze eigen manier ook heel leuk en ik had niet het idee dat ons verhaal af was. Daar zou dus nog eventueel een leuke driehoeksverhouding in kunnen zitten.”

Wat gaat Linda meemaken dit seizoen?

“Je hebt natuurlijk al kunnen zien dat Luuk eindelijk volledig voor Linda durft te kiezen en haar zelfs ten huwelijk heeft gevraagd. Jammer dat hij zo’n heftige crash nodig had om dat te beseffen, maar fijn dat er eindelijk duidelijkheid is voor dit stel! Dus de twee gaan naar een bruiloft toewerken… Als het goed is!”

Naast ‘GTST’ ben je druk met je eigen theatershow, een kledinglijn en een Linda & Jessica-reüniefeest. Heb je tijd voor ontspanning?

“Nou, ik heb een hond en die moet sowieso elke dag naar het bos, dat helpt. Verder hou ik van lekker eten en drinken, dat ontspant. Ook kan ik vreselijk goed series bingen. Op vakantie ga ik lekker lezen en zo wissel ik dat allemaal een beetje af!”

Goede Tijden, Slechte Tijden is elke werkdag vanaf 20:00 uur te zien op RTL4. Vooruitkijken kan via Videoland. 

Meer over