Interview

Bertrie Wierenga over zwangerschap Shanti: 'Zelf ook nieuwsgierig van wie'

22 april 2024 10:00 | serie | Door Jef Willemsen

© Videoland

In GTST vertolkt Bertrie Wierenga de rol van Shanti. Daarnaast speelt ze een rol in De tocht, een van de musicals die tijdens het Musical Awards Gala kans maken op meerdere prijzen.

Hoe is het om gelijktijdig in een soap en een musical te spelen?

“Het werk gaat altijd door en hoe druk het soms ook is, ik besef steeds dat ik mijn droom aan het leven ben. Ik vind musicals écht leuk, maar dacht altijd dat ik nooit acht keer per week dezelfde voorstelling zou willen doen. In De tocht deel ik de rol met Nandi van Beurden en ga ik in principe hooguit twee keer per week op. Dat bevalt zo goed dat ik best vaker zou willen.” 

Wat vind je zo leuk aan musicals?

“Sowieso kan ik er mijn passies voor zingen en acteren in combineren. Daarnaast is het prettig om naast de vastigheid van GTST ook andere projecten te hebben. Soaps hebben een open einde, in principe is het verhaal van Shanti nooit verteld. Voor mij is het heerlijk om daarnaast verschillende personages te mogen spelen.”

Is het lastig om te schakelen tussen soap en musical?

“Het zijn twee totaal verschillende disciplines, maar schakelen gaat me makkelijk af. Ik ben een soapmeisje: ik kan snel teksten leren en het script zit inmiddels wel in mijn langetermijngeheugen. Om mijn stem op te warmen, zing ik in de auto op weg naar het theater de liedjes alvast een keer. En voor aanvang lees ik alles altijd nog even door. Omdat ik het niet dagelijks doe, blijft het spannend en speciaal.” 

Je speelt Shanti bijna vijf jaar, hoe is ze in die tijd veranderd?

“Ze begon als nagelstyliste met een taalachterstand en is nu een zakenvrouw met miljoenen op de bank… Het kan snel gaan, haha. De schrijvers weten me telkens weer te verrassen. Het personage groeit en het is voor mij een boeiende puzzel om uit te zoeken hoe ze in die nieuwe omstandigheden zou reageren. Zeker nu ze ineens schatrijk is geworden en zich in hele andere werelden begeeft.”

Welke verhaallijn maakte de meeste indruk op je?

“Dat moet de stilgeboorte van Jasmijn zijn. Het was loodzwaar om wekenlang zoveel verdriet te spelen, maar ik ben ook dankbaar dat ik het heb mogen doen. Tijdens de opnames hing er een hele lieve, serene sfeer op de set, iedereen wilde dit zo goed mogelijk doen. De reacties van mensen die zoiets vreselijk echt hebben meegemaakt deden me veel. Het is zo bijzonder als je met je spel troost en herkenbaarheid kunt bieden.”

Wat staat Shanti de komende tijd te wachten?

“Shanti weet sinds kort dat ze weer zwanger is. Ik ga er wel een beetje van uit dat ze na het verdriet om Jasmijn en haar eerste miskraam nu wel moeder mag worden. Maar is het kindje van Rik of toch van Richard na dat ene slippertje? Ik ben zelf ook heel nieuwsgierig wat het gaat worden, volgens mij weten de schrijvers dat nog niet eens zeker!”

Goede Tijden, Slechte Tijden is van maandag t/m donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over