Met Jelka van Houten

BNNVARA maakt nieuwe serie Harkum

16 mei 2019 15:26 | serie | Door Irma Tomas

© ANP
Dit weekend starten de opnames van de nieuwe BNNVARA-serie Harkum. Een komische serie met Bas Hoeflaak, Jelka van Houten, Annet Malherbe en René van ’t Hof. Het verhaal klinkt veelbelovend!

Bas Hoeflaak (Sluipschutters), Jelka van Houten (Jeuk), Annet Malherbe (Gooische Vrouwen), Leny Breederveld (De Luizenmoeder), Mariana Aparicio Torres en René van ’t Hof (Flodder) spelen de ietwat stoffige ambtenaren van het kleine fictieve dorpje Harkum, dat plotseling over een enorm vermogen komt te beschikken.

700 miljoen

Harkum wordt geregisseerd door Jelle de Jonge (De luizenmoeder, Toren C) en is geschreven door Elzelien Peters (Jeuk) en Daan Windhorst (Kerst met de Kuijpers). Wanneer Tom Verheij (Bas Hoeflaak), de burgemeester van het dorpje Harkum, ontdekt dat er met gemeentegelden is gespeculeerd op de beurs, slaat de paniek hem om het hart. Het geld lijkt verdwenen en hij ziet het einde van zijn carrière voor zich. Dan blijkt dat er met het gespeculeerde geld 700 miljoen winst is behaald voor de gemeente.

Megalomaan plan

Opeens heeft de burgemeester ‘money to burn’ en hoeft hij zich niet langer zorgen te maken over de bezuinigingen op de koffiepads in de kantine en de subsidie voor het kerkkoor. Maar hoe lang duurt dit geluk? En wanneer komt de landelijke overheid verhaal halen? Terwijl ‘the sky is the limit’ het nieuwe motto voor Harkum lijkt te zijn, ontstaat er ook een idee voor een megalomaan plan...

Harkum is dit najaar tien weken te zien op NPO 3

Meer over