Te grof

Bond tegen Vloeken boos over taalgebruik in De Luizenmoeder

8 februari 2019 09:25 | serie | Door Irma Tomas

© AVROTROS
De Bond tegen Vloeken laat in een open brief aan Avrotros weten dat het grove taalgebruik in het tweede seizoen van De luizenmoeder onacceptabel is. Vooral Jezus krijgt het te zwaar te verduren volgens de brief.

'In de eerste beelden van seizoen twee van De Luizenmoeder wordt de naam van Jezus namelijk meerdere keren op een vernederende en respectloze toon genoemd. Dit wordt door een groot aantal mensen als pijnlijk, onnodig en kwetsend ervaren', zo luidt de tekst in de open brief.

Jezus vernederd

'Stelt u zich eens voor hoe het zou zijn als de naam van de persoon waar u zielsveel van houdt, degene die u altijd kan vertrouwen, of degene die er altijd voor u is, lacherig en met een sarcastische toon in het openbaar wordt vernederd? Veel christenen zien Jezus als hun redder, bevrijder, hun levensdoel en hun God.'

Leuke, hilarische serie

Toch geeft de Bond tegen Vloeken ook blijk van gevoel voor humor. 'Het concept is goed en het is een leuke hilarische serie.' Avrotros laat in een reactie weten dat er niks meer te doen valt aan het taalgebruik omdat alles al opgenomen is, bovendien doet de omroep niet aan censuur.

De luizenmoeder begint zondag om 20.25 uur op NPO 3

Meer over