Foodtruckfestival

Brenda en Diederik over hun leven in Ollolai

14 augustus 2018 14:07 | serie | Door Irma Tomas

© Roland J. Reinders

Brenda en Diederik zijn een van de vijf stellen die in het dagelijkse Het Italiaanse dorp: Ollolai een nieuw bestaan proberen op te bouwen op Sardinië. We vroegen Brenda hoe het gaat.

En, zijn jullie al een beetje gesetteld in Ollolai?
“Zeker! Ik heb het super naar mijn zin. Ook Diederik voelt zich steeds meer thuis. Het scheelt dat we ontzettend warm zijn ontvangen door de dorpsbewoners, dat is heel fijn. De communicatie verloopt ook steeds beter. Diederik spreekt al bijna vloeiend Italiaans. Ik kan het grotendeels verstaan, maar vind spreken nog wel lastig.”

Hoe staat het met de verbouwing van jullie huis?
“Die verloopt niet erg vlotjes, omdat het vergunningentraject een stuk langzamer verliep dan we hadden gehoopt. Inmiddels hebben we alle vergunningen binnen. Maar vanwege de bouwvak, die in Italië de hele maand augustus duurt, kunnen we pas in september verder met klussen. Het belangrijkste is dat er een nieuw dak, ramen en deuren in komen, zodat het wind- en waterdicht is. Overigens zijn we bij het verbouwen gebonden aan allerlei restricties, omdat het huis zo veel mogelijk in de originele staat moet blijven. Prima, want de charme van zo’n oud Italiaans huis vinden we juist zo leuk. We hopen dat we er begin volgend jaar in kunnen.”

Jullie bedrijfsplan is het organiseren van foodtruckfestivals. Wanneer kunnen we het eerste verwachten?
“Eind september wordt hier op het plein een groot feest georganiseerd. Dat wordt het eerste festival onder onze naam Barbagia in Piazza. Om alvast warm te draaien hebben we onlangs op het plein in een mini-foodtruck Vlaamse frites gebakken en verkocht, ter voorbereiding op het grote werk straks. De bedoeling is dat we jaarlijks in Ollolai twee festivals gaan organiseren – één in het voorjaar en één aan het eind van de zomer – en dat we daarnaast met onze foodtrucks op andere evenementen op het eiland staan.”

Het Italiaanse dorp: Ollolai - maandag t/m vrijdag, RTL 4 • 20.30

Meer over