Elizabeth Holmes

De serie The Dropout op Disney+ belooft een knaller te worden

21 maart 2022 14:34 | serie | Door Irma Tomas

© Disney
De tv-serie The Dropout, met Amanda Seyfried als oplichter Elizabeth Holmes is vanaf volgende maand te zien op Disney+. En volgens de mensen die 'm al gezien hebben, is dit een serie om reikhalzend naar uit te kijken.

In 2003 richtte de negentienjarige Elizabeth Holmes haar bedrijf Theranos op. Theranos beloofde een revolutie op het gebied van bloedtesten. Ze zou slechts een druppeltje bloed nodig hebben voor tientallen tests. Holmes haalde tien miljard dollar op van investeerders, maar wat te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook. De immer in zwarte coltrui geklede en met rode lippenstift getooide charismatische Holmes bleek een ordinaire oplichter. 

Allemaal oplichters

De laatste tijd zijn er veel (true crime)-series op de streamingdiensten over oplichters. Van The Tinder Swindler tot WeCrashed en van The Puppet Master tot Inventing Anna. Je vergapen aan spectaculaire oplichters is nu eenmaal vermakelijk (zolang je zelf maar niet het slachtoffer wordt). Maar de ene serie is beter dan de andere en The Dropout hoort volgens Amerikaanse recensenten bij de beste. 

20 april

Voor ons is het nog even wachten om in zeven delen te zien hoe Elizabeth Holmes de boel in de maling nam. Op 20 april staan de eerste drie afleveringen van The Dropout op Disney+, daarna komt er iedere woensdag eentje bij. 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Disney+

Abonneer je nu op Disney+

Meer over