Cas Jansen moest wennen aan korte serie Vaders & Moeders

5 Augustus 2017 10:18 | serie | Door Televizier

Vaders & Moeders is een splinternieuwe serie op Videoland. De reeks bestaat uit twaalf afleveringen die elk zes tot acht minuten duren. "Het zal voor de kijkers even wennen zijn", vertelt Cas Jansen.

Cas Jansen schittert in de splinternieuwe serie Vaders & Moeders, die maandag aan de uitgebreide catalogus van Videoland wordt toegevoegd. De uniek korte duur van de serie is niet alleen wennen voor de kijkers, Jansen had er zelf ook wat moeite mee. “Normaal draai je afleveringen van een halfuur of drie kwartier. Als het zo kort moet, is het letterlijk 'cut the crap'. Alle onzin moet eruit. Je kunt elke aflevering maar één onderwerp aansnijden en hebt geen tijd om daar heel lang naartoe te werken. Dat leidt tot kleine verhaaltjes die heel lekker wegkijken”, vertelt hij aan BuzzE.

Vaders & Moeders

Vaders & Moeders is bedacht door Thijs Römer, die samen met Nienke Römer, Anna Drijver en Marjon Hoffman de scenario’s schreef. De reeks vertelt het verhaal van drie stellen die naast elkaar wonen. Iedereen geeft het ouderschap op een andere manier vorm, wat tot herkenbare en bijzondere situaties leidt.

Videoland

Helaas is het niet mogelijk om heel het seizoen van Vaders & Moeders in een keer te kijken. Videoland zet iedere week twee afleveringen online. Geduld is dus een schone zaak.

Meer over