Goed nieuws

Crimeserie Anoniem krijgt een tweede seizoen

10 augustus 2023 11:53 | serie | Door Esther Hut

© Elmer van der Marel

Goed nieuws voor fans van Anoniem! BNNVARA heeft namelijk zojuist bekendgemaakt dat er een tweede seizoen aankomt.

Regisseur Diederik van Rooijen zal ook voor het nieuwe seizoen aan het roer staan.

Anoniem

"Anoniem is nog lang niet uitgestreden,” zegt Van Rooijen. "Dankzij zoveel trouwe volgers komt er een tweede seizoen voor de succesvolle crimeserie. Ik ben supertrots op wat we gemaakt hebben en dat Nederland Anoniem zo omarmd heeft. Het gevecht tegen de misdaad is voor Jurre en zijn familie pas begonnen!"

Jeroen Spitzenberger

De crimeserie gaat over het getrouwde stel Sarah (Anniek Pheifer) en Jurre (Jeroen Spitzenberger). Ze wonen met hun kinderen in Rotterdam en hebben een goede baan; zij werkt als officier van justitie en hij is geschiedenisdocent. Hun leven komt op z'n kop te staan als Jurre een meisje in nood te hulp schiet. Zijn actie blijkt juist grote gevolgen te hebben, maar hij besluit zijn vrouw niets te vertellen. Andersom houdt ook Sarah dingen verborgen voor haar echtgenoot.

Het eerste seizoen van Anoniem ging eind mei van start en kreeg meteen veel lovende woorden en een vaste fanbase. Gemiddeld trok de serie tussen de 700-800.000 kijkers en dingen nu zelfs mee voor de Gouden Televizier-Ring tijdens de vierde kwalificatieronde.

Het is nog niet bekend wanneer de opnames plaatsvinden en wanneer het nieuwe seizoen op tv te zien zal zijn. Het eerste seizoen is in ieder geval terug te zien via NPO start.

Meer over