Daniël Boissevain speelt hoofdrol in nieuwe SBS-serie

30 Maart 2017 09:34 | serie | Door Televizier

Daniël Boissevain heeft een hoofdrol te pakken in de nieuwe SBS 6-serie 800 woorden. Dit is een remake van de Australische reeks 800 words, die gaat over het leven van een krantencolumnist.

SBS 6 komt volgend jaar met de splinternieuwe serie 800 woorden. Dit is een bewerking van de zeer populaire Australische serie 800 words. De reeks vertelt het verhaal van een krantencolumnist. Als zijn vrouw overlijdt gooit hij het roer ineens drastisch om. Hoe hij dit precies doet is de grote vraag. Het klinkt in ieder geval erg spannend.

Sterke cast

SBS strikte een sterke cast voor de reeks. Daniël Boissevain kruipt in de huid van het hoofdpersonage. Andere rollen zijn er voor onder anderen Hanna Verboom, Nyncke Beekhuyzen en Tamara Brinkman. Gezien de acteurs is het niet vreemd dat de verwachtingen bij SBS hooggespannen zijn. “We hopen dat dit een tweede Dokter Tinus wordt”, vertelt zendermanager Karin de Groot in De Telegraaf.

Geen Dokter Tinus

Ze benadrukt dat Dokter Tinus en 800 Woorden niet op elkaar lijken. “Nee, het is niet de opvolger”, zegt De Groot. “We willen de series afwisselend uitzenden. In Australië was het eerste seizoen een groot succes. Het is nog even afwachten of daar een tweede reeks komt, maar we zouden er ook zelf verder mee kunnen gaan.”

Nog even wachten

De opnames van 800 woorden beginnen naar verwachting in mei. Het duurt dus nog wel even voordat we Boissevain in de hoofdrol zien schitteren.

Meer over