Bijna te zien

Danny Ghosen trekt door Amerika voor nieuwe serie Danny & The Americans

12 juli 2023 15:13 | serie | Door Tessa Kok

© VPRO
Binnenkort verschijnt Danny Ghosen met een nieuwe serie op de buis: Danny & The Americans. In het programma reist hij langs de rafelranden van de Amerikaanse samenleving op zoek naar waar het wringt. Dat doet hij geheel op eigen wijze: onbevooroordeeld en nieuwsgierig.

Danny & The Americans

In de reeks afleveringen doet Danny onderzoek naar onder meer de killerdrug Fentanyl, cowboys, gangs en guns, de haat tegen Aziatische Amerikanen en de studentenhuisvesting. In totaal worden er vier afleveringen uitgezonden van de nieuwe serie. 

Aflevering 1 - 28 juli

In de eerste aflevering van de reeks staat de killerdrug Fentanyl centraal. Danny gaat in San Francisco in gesprek met gebruikers van deze drug. Nooit eerder had Amerika te maken met een drug die zo goedkoop, verslavend én verwoestend is. 

Aflevering 2 - 4 augustus

In de tweede uitzending zien kijkers hoe Ghosen op pad gaat met de mannen van 'Urban Saddles' in Los Angeles. Zij trekken op paarden de buurten van LA in met als doel om jongeren te behoeden voor het verkeerde pad en om hen uit handen van beruchte gangs te houden.

Aflevering 3 - 11 augustus

Amerikanen met een Aziatische achtergrond worden sinds corona en sinds voormalig president Trump de corona 'de Chinese griep' noemde, compleet genegeerd, uitgescholden en aangevallen. Inmiddels zijn deze Amerikaanse Aziaten de snelstgroeiende groep onder wapenbezitters. in de derde uitzending komt Danny hier meer over te weten.

Aflevering 4 - 18 augustus

In de laatste uitzending van de reeks struint Ghosen parkeerplaatsen langs de westkust van Amerika af, waar studenten in auto's leven omdat ze geen geld hebben om in een huis te wonen.

Danny & The Americans is vanaf vrijdag 28 juli om 21.05 uur te zien op de VPRO op NPO 2. 

Meer over