Seizoen 13 begint

De 7 levens van Eva van Dongen in Flikken Maastricht

7 December 2018 13:18 | serie | Door Irma Tomas

© AVROTROS

Het dertiende seizoen van Flikken Maastricht begint vanavond. Het vorige seizoen eindigde met een emotionele scène: Eva die flauwvalt na een overdosis heroïne. Het is niet de eerste keer dat de rechercheur voor haar leven moet vechten.

Tekst: Vanessa Vunderink

1. Seizoen 2 (2008): Ontvoerd door witwasser
Eva ontdekt dat haar vriend Frank onder druk wordt gezet door witwassers. Als ze niet op een afspraak verschijnt, blijkt ze te zijn ontvoerd door deze witwassers. Wanneer Frank hen niet betaalt, zullen ze haar vermoorden. Partner Wolfs redt haar.

2. Seizoen 4 (2010): Slachtoffer van een serieverkrachter
Wanneer verschillende meisjes in de stad worden verkracht, besluit hoofdinspecteur Hoeben een val op te zetten en Eva stelt zich beschikbaar als lokaas. Alles gaat volgens plan, maar wanneer Wolfs hoort dat zijn dochter in coma ligt, verlaat hij Eva. Zij wordt bruut verkracht.

3. Seizoen 8 (2014): Onterecht in de gevangenis
Eva zit in de gevangenis omdat ze wordt verdacht van de moord op foute rechercheur Daan de Vos. Fleur, de dochter van Wolfs, heeft de moord gepleegd, maar lijkt het te zijn vergeten. Eva vreest voor haar leven, omdat medegevangenen het op haar hebben voorzien. Uiteindelijk weet Wolfs zijn dochter het land uit te krijgen, waarna Eva vrijkomt.

4. Seizoen 9 (2014): Bedreigd met een mes
Agente Esmee wordt op gruwelijke wijze vermoord door haar vriendje Tony. Het blijkt dat hij bij de maffia zit, net als de psycholoog van Eva, David Boesmeer. In een spetterende slotscène in attractiepark Walibi bedreigt Tony Eva met een mes. Agent Romeo schiet Tony neer, waarna de bende wordt opgepakt.

5. Seizoen 10 (2015): Ontvoerd door Bols
Fleur zit in de gevangenis. Wolfs besluit haar te bevrijden als hij hoort dat er moordaanslagen op zijn dochter worden gedaan. Eva werkt intussen als persoonlijke beveiliger van Bols, de officier van justitie. In het safehouse waar ze beiden verblijven, ontdekt Eva dat de krankzinnige Bols iets in zijn schild voert. Bols tasert haar en ontvoert haar daarna, omdat hij smoorverliefd is op Eva. Wolfs weet haar wederom te redden. 

6. Seizoen 11 (2016): Voorbereiden op de kogel
In de laatste minuten van de slotaflevering stelt de boosaardige boef Bols de vastgeketende Wolfs voor een duivels dilemma: kiest hij voor zijn dochter Fleur of Eva. Als hij niet kiest, gaan ze allebei dood. Wolfs kiest voor zijn eigen vlees en bloed en hoopt dat Eva hem kan vergeven. Als ze zich met gesloten ogen probeert voor te bereiden op de kogel, klinkt een knal en blijkt dat Bols een sadistisch spelletje speelde. Hij heeft niet Eva maar Fleur vermoord.

7. Seizoen 12 (2017): Overdosis heroïne
De gevluchte Bols speelt twee criminele groepen tegen elkaar uit door met beide een drugsdeal te sluiten. Die blijven met lege handen achter, terwijl Bols er met 10 miljoen euro vandoor gaat. Eén van de criminelen gijzelt Eva om zo het geld terug te krijgen van Bols. Ze wordt gevangen gehouden en platgespoten met heroïne. In een zwaar vuurgevecht komt zo´n beetje iedereen om het leven. Terug in Maastricht blijkt Eva niet zonder de drugs te kunnen. Als ze een overdosis heroïne neemt, valt ze neer…

Flikken Maastricht, vrijdag -  NPO 1 • 20.25

Meer over