Bizar!

De eerste beelden van de nieuwe psychologische thriller Sphinx met Rifka Lodeizen en Marcel Hensema

15 februari 2024 10:43 | serie | Door Esther Hut

© Jasper Suyk

Pak je agenda er maar bij, want binnenkort is de gloednieuwe psychologische thrillerserie Sphinx te zien op Videoland en wij hebben de eerste beelden.

Deze beloven al veel goeds.

Sphinx

De nieuwe serie Sphinx gaat over de veertienjarige Minke Moorman (gespeeld door de debuterende Andrea Vass) die exact drie jaar naar haar vermissing weer opduikt met een geheimzinnige vleugeltatoeage op haar rug.

Haar terugkomst zorgt voor problemen bij zowel Minke als de andere leden van het gezin. Wat is er nou met haar gebeurd en wat betekenen de getatoeëerde vleugels op haar rug?

Haar vader Lucas (Marcel Hensema) is vastberaden de waarheid te achterhalen over haar ontvoering, terwijl rechercheurs Asha (Joy Wielkens) en Fenna (Ruth Becquart) op een spoort van gruwelijke (zelf)moorden terecht komen.

Moeder Eva (Rifka Lodeizen) probeert ondertussen de band met haar dochter te herstellen, maar vermoedt dat Minke nog steeds in de ban is van haar mystieke ontvoerder, die aan een angstaanjagend wraakplan werkt.

Angstaanjagende twists

“Sphinx is een meeslepende en grensverleggende psychologische thriller waarin ik de kijker uitdaag met complexe verhaallijnen, angstaanjagende twists en mysterieuze raadsels. De verweving van mystiek, herkenbare familiedrama, en het willen oplossen van de puzzel maken deze serie een spannende, emotionele rollercoaster,” aldus regisseur en schrijver Diederik van Rooijen.”

Naast Rifka Lodeizen en Marcel Hensema zien we in Sphinx ook andere bekende acteurs terug zoals Sallie Harmsen, Benja Bruijning, Delilah Warcup – Van Eyk, Sil van der Zwan, Eva van Heijningen, Juda Goslinga en Rami Kooti Arab.

Wanneer is de serie Sphinx te zien op Videoland?

De zes afleveringen van Sphinx zijn vanaf 22 maart exclusief te zien bij Videoland.

Meer over