Frits en Egbert Nekke

Derde seizoen Flikken Rotterdam begint

7 September 2018 11:00 | serie | Door Irma Tomas

© Dinand van der Wal/AVROTROS

De populaire politieserie Flikken Rotterdam is terug met tien nieuwe afleveringen met vertrouwde en nieuwe personages aan weerszijden van de wet. Echte speurneuzen kunnen online in de kelder cruciale aanwijzingen ontrafelen.

Tekst: Jef Willemsen

CO2-ling
De Rotterdamse flikken krijgen dit seizoen te maken met de schimmige zaken van vastgoedbaron Frits Nekke en zijn tweelingbroer Egbert. Ze hebben hun oog laten vallen op het Rotterdamse quarantaineterrein wat ideaal is voor CO2-opslag. Om het terrein in handen te krijgen, gaan ze letterlijk en figuurlijk over lijken. Officier van Justitie Kiki Rijkers moet haar bemoeienis met de dood bekopen, waarna haar collega Hein Berg (Huub Stapel) op onderzoek uitgaat.

Strippers en chantage
Het politieteam raakt betrokken bij de zaak als een doodsbange stripper Stan Vroom (Cees Geel) om hulp vraagt. Frits Nekke had haar ingehuurd om een ambtenaar te verleiden en te chanteren zodat de gemeente akkoord zou gaan met de verkoop van het quarantaineterrein. Nu ze niet meer nodig is, vreest ze voor haar leven en die angst blijkt niet onterecht.

Zonder Lieve
Actrice Maryam Hassouni keert niet terug als agent Lieve Jansons. Hassouni kon de opnames van een nieuwe film niet combineren met de misdaadserie. Haar personage heeft daarom overplaatsing aangevraagd.

Nieuw bloed
Het gat dat Lieve achterlaat in het team wordt opgevuld door Noucha van Vliet, een no-nonsenserechercheur gespeeld door Ortál Vriend. De actrice is geen onbekende met politiedrama’s: ze had een vaste rol in Celblok H en speelde al eens een bijrolletje in Flikken Maastricht. Een ander nieuw gezicht is actrice Joy Delima, zij speelt de mysterieuze Charlie Oostzaan.

Keldermysterie
Dit seizoen is het verhaal ook te volgen vanuit het perspectief van de boeven. Op www.flikkenrotterdam.nl zijn wekelijks exclusieve beelden te zien vanuit de geheime ondergrondse basis van de bad guys.

Flikken Rotterdam, vrijdag - NPO 1 • 20.30 uur

Meer over