Tips!

Deze series zie je komende week nieuw on demand

18 Oktober 2019 14:58 | serie | Door Televizier

© Netflix
Iedere week selecteert de redactie van Televizier de beste series en films die je on demand kunt zien bij Netflix, Videoland, Ziggo of een van de andere aanbieders.

Hieronder de video on demand-tips van deze week!

Netflix-tip: Toon

Een sukkelige componist van reclamejingles wordt totaal onverwacht een wereldstar. Hoe gaat hij om met de roem?

Toon (Joep Vermolen) is in deze comedyserie een wat klungelige componist van reclamejingles. Hij leidt een vrij anoniem leven, tot hij op een voor hem georganiseerde surpriseparty een liedje op zijn gitaar speelt. Iemand neemt het op met zijn telefoon, plaatst het op YouTube en tot ieders verbijstering groeit het nummer uit tot een enorme hit.

Toon is een wereldster. Maar hoe moet hij daar in vredesnaam mee omgaan? De twee reeksen van Toon waren aanvankelijk alleen te zien op KPN Presenteert, maar nu is ook Netflix met de comedyserie aan de haal gegaan.

Vanaf 18 oktober op Netflix.

Videoland-tip: The silence of the lambs

Met Halloween in aantocht verschijnen er flink wat griezeltitels op de diverse streamingdiensten. Videoland heeft de hand weten te leggen op misschien wel de beste misdaadhorrorfilms ooit: The Silence of the Lambs.

De jonge agente Clarice Starling gaat achter een seriemoordenaar aan die zijn slachtoffers vilt. Om deze griezel in handen te krijgen, heeft ze hulp nodig van Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), een charismatische kannibaal, die in de gevangenis zit.

De samenwerking tussen de twee loopt uit op een psychologisch kat-en-muisspel, en als Lecter weet te ontsnappen is ook Starling haar leven niet meer zeker. Al blijven de precieze bedoelingen van de gentleman-kannibaal lang onduidelijk.

Vanaf 14 oktober op Videoland

Netflix-tip: Eli

Een zieke, elfjarige jongen wordt in een geïsoleerde kliniek gestopt, omdat hij een zware therapie moet ondergaan. Het gaat helemaal mis.

De arme Eli heeft het in deze horrorfilm niet getroffen. Het elfjarige jochie is allergisch voor zo’n beetje alles: stof, water, lucht. Daarom leeft hij in een afgesloten plastic tent in zijn ouderlijk huis. Maar plotseling is er toch hoop: een dokter in een geheimzinnig huis zegt hem beter te kunnen maken, al zegt hij wel dat het eerst slechter met hem zal gaan.

Eli’s ouders én het jongetje zelf zijn dolgelukkig met dit sprankje hoop. Al snel blijkt echter dat het niet pluis is in het huis waar hij wordt behandeld en dat er iets heel erg mis is met de medische staf die hem behandelt.

Vanaf 18 oktober op Netflix

Netflix-tip: Living with yourself

De met het leven worstelende Miles gaat naar een kliniek die hem een betere versie van zichzelf belooft. Al snel blijkt dat ze dat letterlijk bedoelen: er lopen twee Milesen rond.

Miles (Paul Rudd, Ant Man) is in de comedyserie Living with yourself een beetje een sukkel die met het leven worstelt. Dan vindt hij een kaartje van een wellnesscentrum dat belooft een betere versie van zichzelf van hem te maken. “Baat het niet dan schaadt het niet”, denkt hij, en gaat ernaartoe.

Als de behandeling achter de rug is, blijkt dat die een tikkie ingrijpender was dan Miles had begrepen. Zijn oude ik is verdwenen, en er staat nu een nieuwe, verbeterde Miles. Tot zover het goede nieuws, want al snel blijkt ook de oude Miles nog rond te struinen. Twee Milesen, maar slechts één leven: hoe lossen ze dit op?

Vanaf 18 oktober op Netflix

Guidinc

Wil je nog meer tips of inspiratie opdoen? In het nieuwe magazine Guidinc. vind je de beste series en meer over video on demand. Ter introductie bestel je het eerste nummer nu voor maar 1,99 euro!

Lees meer over de eerste editie!

Guidinc.

Meer over