Jos

Diederik Ebbinge speelt hoofdrol in nieuwe komische dramaserie

15 juni 2021 14:45 | serie | Door Irma Tomas

© NO CANDY AVROTROS
Diederik Ebbinge gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe komische dramaserie van AVROTROS: Jos. Ook Lies Visschedijk en Pierre Bokma doen mee. 

De carrière van Diederik Ebbinge zit sinds de serie De Luizenmoeder in een trein die flink vaart houdt. Je zou het een Intercity kunnen noemen. Na het succes van de satirische entertainmentshow Promenade, is het daarom nu tijd voor de serie Jos. Een tiendelige reeks over de meest oprechte man op aarde.

Alleen maar goede bedoelingen

Jos is een man met alleen maar goede bedoelingen die altijd voor iedereen klaar staat. Maar zijn puurheid, naïviteit en het feit dat hij sociaal gezien een tikkeltje uit de pas loopt, maakt dat Jos de wereld om hem heen niet altijd even goed snapt. Pas gescheiden met twee tienerdochters, een veeleisende baan en een druk bestaan als vrijwilliger, zijn er veel mensen die steeds meer aan Jos gaan trekken. Maar hoeveel kan Jos geven zonder hier zelf aan onderdoor te gaan?

Medio 2022

De opnamen van Jos zijn pas net begonnen dus het duurt nog een tijdje voordat we het resultaat kunnen zien. Dat zal half 2022 zijn op NPO 3. 

Meer over