Ewan McGregor

Disney bevestigt serie over Star Wars-personage Obi-Wan Kenobi

24 augustus 2019 10:10 | serie | Door Jacob-Jan van de Groep

© Twentieth Century Fox
Disney heeft de serie rondom het Star Wars-personage Obi-Wan Kenobi bevestigd. De studio deed dat tijdens het jaarlijkse Disney-event D23 Expo. De nog titelloze serie zal te zien zijn bij Disney+.

Vorige week liet Ewan McGregor zich al ontvallen dat hij in onderhandeling was over de rol van Obi-Wan Kenobi in de serie. Kathleen Kennedy, de president van filmmaatschappij Lucasfilm, meldde tijdens D23 Expo dat de scripts voor de serie al op de plank liggen en dat er in 2020 gestart wordt met het schieten van de beelden.

Derde Star Wars-serie

De serie over Obi-Wan Kenobi wordt de derde Star Wars-serie die te zien is bij Disney+. Vanaf dit najaar is The Mandalorian al te bekijken en ook een prequel van Rogue One is in aantocht. Daarvoor stoft Diego Luna zijn rol als piloot Cassian Andor af.

Alec Guinness

De 48-jarige McGregor was eerder als Obi-Wan Kenobi te zien in de Star Wars-films The Phantom Menace (1999), Attack of the Clones (2002) en Revenge of the Sith (2005). Daarnaast was hij te horen in The Force Awakens uit 2015. Alec Guinness vertolkte de rol van de oude Kenobi in A New Hope (1977), The Empire Strikes Back (1980) en Return of the Jedi (1983). Hij overleed in 2000.

Meer over