Onthulling!

Dit is de cast van de Videoland-serie over het leven van koningin Máxima

16 maart 2023 11:04 | serie | Door Judith Regeling

© ANP / Remko de Waal
Waar Netflix al jaren de blits steelt met The Crown, krijgt Videoland binnenkort een serie over het leven van 'onze eigen' koningin Máxima Zorreguieta. De streamingdienst heeft zojuist onthuld wie de twee titelrollen gaan vertolken.

De castleden werden zojuist één voor één onthuld tijdens een feestelijk event in het Amstel Hotel in Amsterdam.

Máxima is...

De zoektocht van de streamingdienst heeft zich duidelijk niet beperkt tot ons eigen kikkerlandje. De hoofdrol in deze nieuwe koninklijke serie over het leven van 'onze eigen' Maxima zal namelijk vertolkt worden door de Argentijnse Delfina Chaves (27). In Nederland is zij nog niet bekend, maar aan ervaring geen gebrek. Zij was eerder te zien in RingoThe Secret of the Greco Family, Rap Battlefield en Edha.

Ze vindt het een eer dat zij is gekozen om het fascinerende levensverhaal van onze koningin te mogen vertellen. "Toen Máxima voet zette op Nederlandse bodem, noemde men haar de afgeleide van twee mannen. Wie ze was en wat ze van het leven verlangde, werd door de buitenwereld toegeschreven aan ofwel haar vader en daarna haar prins", aldus de actrice. "Ik vind het geweldig dat de serie nu haar verhaal vertelt, vanuit haar standpunt."

Martijn Lakemeier

De charmante Argentijnse staat er natuurlijk niet alleen voor. Zij zal worden bijgestaan door Martijn Lakemeier, die in deze reeks in de huid kruipt van koning Willem-Alexander. "Ik heb geen moment getwijfeld om de rol van Willem-Alexander te spelen. Een eer en een uitdaging om invulling te geven aan wat zich buiten het zicht van de pers afspeelde in de periode waarin Máxima en Willem-Alexander stapelverliefd op elkaar werden", laat hij weten.

Delfina Chaves en Martijn Lakemeier
Delfina Chaves en Martijn Lakemeier


Máxima

Zoals de castleden al verwoorden, zal deze serie - die kort maar krachtig Máxima gaat heten - zich echt focussen op de echtgenote van koning Willem-Alexander en dan met name kort na het huwelijksaanzoek. Kort na dat moment barstte er in Nederland een flinke discussie los over haar vaders politieke carrière in het Videla regime. Een discussie die in haar eigen kring nooit is gevoerd. Wat maakt dan ook dat deze Argentijnse inmiddels floreert aan een oud Europees hof? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan die twee dingen eigenlijk helemaal niet samen? 

Wanneer de in totaal zesdelige reeks te zien zal zijn, is vooralsnog niet bekend. De opnames gaan in juni 2023 van start.

Meer over