Bereid je voor!

Dit weten we al over de cliffhanger van het 33ste seizoen GTST

17 mei 2023 13:37 | serie | Door Judith Regeling

© Videoland
Op donderdag 1 juni is het tijd voor de GTST-cliffhanger van het 33ste seizoen. Hier en daar wordt er al wat gehint, dus hoog tijd om de belangrijkste ontdekkingen op een rijtje te zetten.

De woordvoerders van RTL houden vrijwel altijd tot het laatste moment hun lippen stijf op elkaar over hoe de cliffhanger van GTST er precies uit komt te zien. Toch weten we inmiddels het een en ander.

Lees ook: Zomercliffhanger GTST: de 5 meest tragische doden 

Cliffhanger GTST 2023 

Waar Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson Hooi) vorig jaar tijdens de cliffhanger nog hun liefde naar elkaar uitspraken, staat in deze laatste aflevering de romantiek tussen Laura Selmhorst (Jette van der Meij) en Henk Visser (Johnny Kraaijkamp jr.) centraal. De twee willen eindelijk in het huwelijksbootje treden, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Uit de 'spoilers' van de tv-gidsen blijkt een van de redenen daarvoor: Linda (Babette van Veen). Door haar behoorlijk gevoel voor drama en slechte keuzes was Henk eigenlijk al geen fan van haar, maar dat wordt in de week voor de zomercliffhanger nog een tikkeltje erger. Ze durft het aan om kritiek te leveren op zijn trouwpak, verslaapt zich en voelt zich op de dag zelf ook niet lekker. Henk is er wat dat betreft helemaal klaar mee: hij hoeft haar nooit meer te zien.

Jette van der Meij en Johnny Kraaijkamp Jr. in GTST
Jette van der Meij en Johnny Kraaijkamp Jr. in GTST


Laura's toestand

In de week voor de cliffhanger lijkt er echter nog veel meer te gebeuren. Henks zoon Jonathan (Thijs Boermans) blijft op de dag zelf het liefst weg en ook Margriet (Elisa van Riessen) zit er doorheen. Duidelijk is dus dat er iets gebeurt, maar wat? En is de ex-geliefde van Henk misschien iets van plan dat van invloed is op het huwelijk?

Dat laatste zou niet zo vreemd zijn. Laura deed Margriet eerder een nogal bijzonder verzoek. Aangezien haar gezondheid vanwege de ziekte van Parksinon steeds meer achteruit lijkt te gaan, vroeg ze Margriet of ze er voor Henk wil zijn als zij dat door haar ziekte niet meer kan. De moeder van Jonathan probeerde het toen nog te relativeren dat het allemaal niet nodig is. Maar Laura leek daar niet bepaald van overtuigd.

Elisa van Riessen als Margriet in GTST
Elisa van Riessen als Margriet in GTST


Wat zeggen de acteurs over de cliffhanger?

De acteurs mogen natuurlijk ook nog niets verklappen. Toch kan Ferri Somogyi het niet laten om al een tipje van de sluier op te lichten. Hij vindt deze cliffhanger vergelijkbaar met zijn favoriet: de parachutemoord van 10 jaar geleden. "Dit overstijgt alles. Ik maak echt geen grap. (..) Het is echt niet normaal. Je zit gewoon naar een hele dure Netflix-serie te kijken", vertelt hij vol enthousiasme aan Shownieuws. "Het is spannend, je hart zit in je keel, misschien ook wel tranen hier en daar. Een hoop ingrediënten, maar je weet niet wat je ziet, echt."

Benieuwd? Beluister hieronder het hele interview met Ferri.


Wat weten we nog meer?

Met nog even te gaan tot de cliffhanger zijn er nog altijd wat lopende verhaallijnen die zeker een rol van betekenis kunnen gaan spelen. Zo heb je Merel (Sophie Bouquet) en Stefano Sanders (Bas Muijs) die hun gevoelens voor elkaar niet langer kunnen negeren. Merel wil hem zelfs meenemen naar Henks en Laura's bruiloft. Het is alleen de vraag hoe haar én zijn omgeving daarover denkt.

Verder is ook Manu's moeder Monica de Klein (Camilla Meurer) in Meerdijk gespot, gaat het niet goed met De Koning en zijn er nog wat vraagtekens rondom twee karakters: de onbekende Mats (Rowan Veltman) en Jasmine Sendars rol

Rowan Veltman als Mats in GTST
Rowan Veltman als Mats in GTST


Wanneer is de cliffhanger van GTST te zien?

Waar we vorig jaar op 7 juli het slotstuk voor het 32e seizoen kregen te zien, begint de zomerstop dit jaar veel eerder. "Donderdag 1 juni is de laatste aflevering van dit seizoen te zien, met een van de meest spectaculaire cliffhangers ooit", aldus de makers in een eerder statement. En dan wordt het geduld van de kijkers op de proef gesteld. Vanaf 28 augustus is de soapserie pas weer te zien.

Voor de Videoland-kijkers is dit natuurlijk net even anders. Zij kijken op donderdag 25 mei al naar de cliffhanger en de serie keert daar op 24 augustus ook alweer terug. 

Lees echter ook: GTST lanceert spin-off tijdens vervroegde zomerstop 

De cliffhanger van GTST seizoen 33 is op donderdag 1 juni te zien bij RTL4.

Meer over