Spannend

Dit zijn de eerste beelden van de nieuwe serie Rampvlucht

16 september 2022 09:53 | serie | Door Esther Hut

© KRO-NCRV

Het is nog maar een paar weken wachten tot we het eindresultaat van de nieuwe dramaserie Rampvlucht kunnen zien, maar zojuist heeft de KRO-NCRV al de trailer gedeeld en het belooft enorm spannend te worden.

Dit jaar is het dertig jaar geleden dat een Boeing 747-vrachtvliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al neerstortte op een flatgebouw in de Amsterdamse Bijlmermeer. Daarbij kwamen 43 mensen om, inclusief de bemanning van het vliegtuig.

Op zoek naar de waarheid

In de nieuwe vijfdelige gedramatiseerde complotthriller gaan een dierenarts (gespeeld door Joy Delima) uit de Bijlmer en twee journalisten (gespeeld door Thomas Höppener en en Yorick van Wageningen) op zoek naar de waarheid rondom alle mysterieuze gebeurtenissen van de vliegtuigramp. Zij belanden vervolgens in een zes jaar durend gevecht met de luchtvaartwereld, de geheime diensten en de overheid.

Bekijk hier de spannende trailer:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door KRO-NCRV (@kro.ncrv)

Podcast

Vanaf donderdag 29 september is Rampvlucht dagelijks om 21.30 uur te zien op NPO 1 of door vooruit te kijken op NPO Plus. De slotaflevering wordt uitgezonden op dinsdag 4 oktober, exact 30 jaar na de ramp.

Naast de serie, is er ook een documentaire, een podcast en een digitale reconstructie van de ramp op 4 oktober 1992. Allemaal hebben ze de titel Rampvlucht gekregen. De documentaire is ook op 4 oktober te zien op NPO2. De podcast is vanaf 29 september beschikbaar.

Meer over