Derde seizoen

Dramaserie Dertigers keert vanavond terug met veel rumoer

8 augustus 2022 10:43 | serie | Door Esther Hut

© BNNVARA

Fans zitten vanavond weer klaar, want het derde seizoen van Dertigers is weer te zien en volgens actrice Eva Laurenssen, die Saar speelt in de serie, belooft het een “explosief seizoen te worden.”

Het derde seizoen van Dertigers begint voor Pieter met een klein tuinhuisje als woning. Hij en Luuk moeten het nu zonder Saar doen. Ondertussen overwegen Alex en Elias zwanger te worden. Lot is al in verwachting, maar Bart wil liever scheiden. Genoeg perikelen dus om weer een compleet seizoen te vullen.  

Meest explosieve seizoen

"Het wordt denk ik het meest explosieve seizoen tot nu toe", zegt Eva Laurenssen tegen het ANP. "Dat gevoel hadden we al bij het lezen van het script en dat bleek ook tijdens het spelen zo te zijn. We hadden natuurlijk ook flink wat opgebouwd in de afgelopen seizoenen."

Vierde seizoen

Ook laat Eva weten dat er inmiddels al gesprekken lopen over een vierde seizoen. Dertigers is een remake van de Belgische variant en die heeft ook vier seizoenen. Of het voor de Nederlandse reeks ook ophoudt na vier seizoenen, weet de actrice nog niet.

Dertigers

De BNNVARA-reeks draait om een groep van acht vrienden, die al sinds hun studententijd met elkaar optrekken. Zo zien ze elkaar op verjaardagen, feestjes en etentjes, maar ook tijdens toevallige ontmoetingen. Ze helpen elkaar met allerlei beslissingen en delen samen een onverwerkt trauma dat hun vriendschap danig op de proef stelt.

Het derde seizoen van Dertigers is vanaf 8 augustus te zien om 21:50 uur op NPO3 en NPO Plus.

Meer over