Koninklijke luchtmacht

Dramaserie Hoogvliegers vanaf 11 januari bij NPO 1

27 augustus 2019 11:40 | serie | Door Jacob-Jan van de Groep

© EO/Christopher Scott
Soy Kroon, Josha Stradowski, Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat zijn vanaf 11 januari te zien in de dramaserie Hoogvliegers. De EO maakte dat bekend op de seizoenspresentatie in Hilversum.

Hoogvliegers vertelt het verhaal van de jonge Rutger (Josha Stradowski), Guus (Soy Kroon) en Leyla (Sinem Kavus) die een opleiding volgen bij de Koninklijke Luchtmacht. Als kijker word je meegenomen in de weg naar volwassenheid. Daarbij worden ook de families, het verdriet, de vreugde, de liefde, oorlog en vrede belicht.

Opnames

De opnames van Hoogvliegers vonden plaats in Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden. Voor de serie werd gevlogen met twee F-16’s, een Pilatus PC-7 en een C-130 Hercules-transporttoestel. Daarnaast week de crew ook uit naar Jordanië, Marokko en de Verenigde staten om beelden te schieten.

Materieel

"Hoogvliegers geeft je een unieke en realistische inkijk in een wereld die normaal gesloten blijft", zegt Errol Nayci, bedenker en producent van Hoogvliegers. De luchtmacht verleende met materieel medewerking aan de achtdelige serie.

Meer over