Quincy: Leven als een baller

Dramaserie over Quincy Promes in de maak

19 februari 2024 19:14 | serie | Door Jef Willemsen

© ANP
Quincy Promes krijgt een eigen dramaserie. Het leven van de omstreden en veroordeelde voetballer wordt door producenten Horizon Film en Lusus verwerkt in de miniserie Quincy: Leven als een baller.

De producenten bevestigen dat de voorbereidingen op Quincy: Leven als een baller gestart zijn. De opnames starten naar verwachting begin 2025.

Levensfases

In een verklaring stellen Horizon Film en Lusus dat de miniserie stilstaat bij verschillende levensfases van de inmiddels 32-jarige Promses. "Van zijn terugkeer bij Ajax na internationale avonturen tot zijn betrokkenheid bij criminele activiteiten."

Celstraf

Promes werd eerder deze maand bij verstek veroordeeld tot zes jaar cel voor betrokkenheid bij drugssmokkel. In juni 2023 kreeg hij ook al anderhalf jaar cel voor zware mishandeling. Promes leeft en werkt momenteel in Rusland dat geen uitleveringsverdrag kent.

Feit en fictie

Quincy: leven als een baller combineert feiten met fictieve elementen zoals dat eerder gebeurde met series als Mocro maffia, Undercover en PATTY. Wie Promes gaat spelen en waar de serie te zien zal zijn is nog niet bekend.

Meer over