Nieuwe afleveringen op komst

Er komt een tweede seizoen van de Nederlandse hitserie Het Gouden Uur

12 mei 2023 13:43 | serie | Door Tessa Kok

© AVROTROS

Goed nieuws voor fans van de bloedstollende Nederlandse hitserie Het Gouden Uur, want er is een nieuw seizoen in de maak. Het eerste seizoen van de serie kon rekenen op veel positieve reacties. Door de populariteit en het open einde van seizoen 1, kon een tweede seizoen eigenlijk ook niet uitblijven.

De komst van het tweede seizoen is bekendgemaakt op de website van producent NL Film.

Kijkers razend enthousiast

Het eerste seizoen van het Gouden uur was vanaf oktober 2022 op televisie te zien. Kijkers waren razend enthousiast over de spanning en het acteerwerk van de acteurs. Onder meer acteur Nasrdin Dchar, die we kennen uit Mocro Maffia, kon rekenen op veel lof.

Tweede seizoen

Producent NL Film heeft op hun website bekendgemaakt dat het tweede seizoen van de hitserie eraan zit te komen. In het eerste seizoen volgden we Mardik (Nasrdin Dchar), een rechercheur van Afghaanse afkomst, die samen met zijn collega 's nachts opgeroepen werd voor een bommelding bij Amsterdam Centraal Station. 

Het eerste uur na een aanslag is cruciaal. Dat is het moment waarin paniek en angst overweldigend zijn en het gevaar voor een tweede aanslag het grootst is. De serie volgt alle betrokkenen, waaronder daders, slachtoffers en alle hulpdiensten die het eerst ter plaatse zijn. Kijkers zagen in het eerste seizoen hoe Mardik zijn jeugdvriend Faysal verdenkt en op onderzoek uitgaat. Maar voordat hij het wist, werden de pijlen door de AIVD juist op hém gericht.

Tijdens de slotaflevering bleek dat Faysal, de jeugdvriend van Mardik, wellicht hulp heeft gehad van binnen de politie. In seizoen twee gaan we waarschijnlijk zien hoe gezocht wordt naar de personen binnen de politie die een link hebben met de terroristische aanslag.

Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen op televisie verschijnt.

Meer over