4de Seizoen

Flikken Rotterdam vanavond weer van start! Maar hoe zat het ook alweer?

13 September 2019 12:07 | serie | Door Irma Tomas

© Ruud Baan
Na een jaar wachten begint vanavond Flikken Rotterdam aan het vierde seizoen. Maar na zo lang zijn we de draad wel een beetje kwijt. Wat is er allemaal gebeurd?

Seizoen 3 van Flikken Rotterdam draaide helemaal om de schizofrene Frits Nekke. De vastgoedbaron wilde per se een Rotterdams terrein hebben omdat hem dat miljoenen zou opleveren. Frits’ tweelingbroer Egbert probeerde de op het terrein woonachtige kunstenaars weg te krijgen met behulp van de jeugdbende van Omar Kassir.

Egbert

En voor chantage van een stripper draaide Frits ook al niet zijn hand om. Officier van justitie Kiki Ruijters legt zelfs het loodje in de jacht op Frits. Maar op het eind blijkt de geweldloze Frits een en dezelfde persoon te zijn als zijn sadistische broer Egbert. Frits had last van een gevalletje schizofrenie. 

Gewapende bende

In het vierde seizoen is de rust maar van korte duur. Het gaat meteen los met een gewapende bende die een overval op een geldwagen pleegt, maar die kraak loopt volledig uit de hand. Het incident mondt uit in een schietpartij waar burgers bij betrokken raken. Maar voordat de agenten de drie overvallers kunnen arresteren, slaan twee van hen de hand aan zichzelf. De enige overlevende is niet zo happig om vragen te beantwoorden.

Robin Garcia

Bekende gezichten Cees Geel (brigadier Stan Vroom), Mark van Eeuwen (hoofdagent Dries van Weelden), Maartje van de Wetering (hoofdagent Esther Wegereef) en Huub Stapel (officier van justitie Hein Berg) keren terug in dit vierde seizoen van Flikken Rotterdam. Nieuw is actrice Joy Delima. Zij speelt rechercheur Robin Garcia. Vorig jaar kwam ze al voorbij als undercoveragente Charlie Oostzaan, dit seizoen hoort ze bij het vaste team.

Flikken Rotterdam, vrijdag, 20.30 uur - NPO 1

Meer over