Interview

Frank Lammers en Elise Schaap over de film Ferry op Netflix: Leuk om 15 jaar jonger te zijn!

12 mei 2021 13:07 | serie | Door Irma Tomas

© Netflix

Op 14 mei gaat eindelijk de film Ferry in première op Netflix. Daarin zien we hoe Ferry Bouman de drugsbaron werd die hij in de serie Undercover is. En natuurlijk hoe grote liefde Danielle in zijn leven kwam. Wij spraken hoofdrolspelers Frank Lammers en Elise Schaap. In stijl, op de camping.

Lees ook: In de film Ferry zijn een paar foutjes geslopen

Ferry speelt zich 15 jaar af voor de gebeurtenissen in seizoen 1 van Undercover. Ferry Bouman woont in Amsterdam en werkt voor drugsbaron Brink (Huub Stapel). Wanneer diens zaak wordt overvallen, moet Ferry terug naar zijn geboortegrond in Brabant om de daders op te sporen. Daar moet hij ook afrekenen met wat demonen uit het verleden en ontmoet hij Danielle (Elise Schaap)

Waren jullie meteen te porren voor een prequel?
Elise: "Het moest natuurlijk wel ergens over gaan. Maar na de pitch kreeg ik meteen zin. Ik hou van die personages en nu gaan we terug in de tijd. In de film geeft Danielle aan Ferry een Hawaii-overhemd. Dan weet je meteen waar z’n kledingstijl in de serie vandaan komt. En je ziet hoe het allemaal zo gekomen is."

Frank: "Ik had meteen zin. Het is sowieso leuk om 15 jaar jonger te zijn, daar werd ik al heel blij van. En de ontmoeting tussen Ferry en Danielle was op papier al fenomenaal, laat staan in het echt. Tel daar de lijn met Huub Stapel, Monic Hendrickx en John (Raymond Thiry, red.) bij op en alles klopte."

Lees ook: Alles over de film Ferry op Netflix

Voel je je ook meteen jonger als je een jonger personage speelt?
Frank: "Zeker wel. Mijn vrouw zegt dat ik altijd iets van m’n rollen mee naar huis neem. In het geval van Ferry is dat niet altijd heel positief maar nu zei ze dat ik veel meer energie had."

Elise: "Ik werd er vooral aan herinnerd dat de mode in de jaren nul de lelijkste ooit was. Die broeken waar je toen maar in moest zien te komen en dan de hele dag hijsen omdat iedereen anders je bilspleet zag."

Frank: "Ik heb me kapotgetraind en huidbehandelingen genomen. Dat laatste bevalt zo goed dat ik het tot op de dag van vandaag doe."

Ferry gaat in de film flink tekeer wat betreft criminele activiteiten. Is dat lekker?
Frank: "Heb je wel eens iemand geslagen? Nee? Ik privé ook niet en het is daarom heerlijk om je af te reageren in een film. Het hielp ook dat ik weer fitter was, want dat was wel nodig. Als je in de criminele wereld onderaan de ladder staat, is het hard werken.”

Lees ook: Wij hebben de film Ferry gezien en dit vinden wij ervan!

Is jullie leven leuker geworden sinds Undercover?
Frank: "Vooral sinds Netflix. Wat Johan Cruijff voor de internationale voetbalwereld heeft gedaan, doet Netflix voor de filmwereld. Er wordt veel meer gemaakt, het gaat veel sneller, en de marketing is geweldig. "

Over de goede marketing van Netflix gesproken: Ferry op de veerboot in Amsterdam.

 

 

Elise: "De eisen liggen ook veel hoger. Ik ben nu met een andere Netflix-serie bezig waarbij we nog maar in de scriptfase zitten, maar je merkt daar al dat de lat heel hoog ligt." 

Er zit na Ferry nog een Undercover 3 aan te komen, kunnen we nog meer verwachten? Hoe lang kan Undercover nog mee?
Frank: "Laat de mensen eerst de film maar kijken. Maar wat mij betreft: Ferry en Danielle Forever!"

Lees ook: Elise Schaap en Frank Lammers wonnen vorig jaar de Guidinc. Award voor Favoriete Koppel

Meer over