'HOLY MOLY'

Freek Vonk krijgt een eigen serie over zijn jeugd

7 september 2023 11:11 | serie | Door Esther Hut

© Ivo Borkus/VPRO

Never a dull moment in het leven van Freek Vonk. Van de hele wereld overvliegen voor programma’s tot larven in zijn been laten groeien. Maar hoe is hij eigenlijk de persoon geworden die hij nu is? Dat gaan we zien in De Freek Tapes. Een tv-serie gebaseerd op zijn jeugd.

Op Instagram vertelt Freek over wat we allemaal kunnen verwachten van de serie.

‘Gigantische eer’

De bioloog en presentator kan het zelf maar nauwelijks geloven dat er serie komt gebaseerd op zijn jeugd. “Het feit dat er een televisieserie komt over mijn jeugdjaren is niet alleen een gigantische eer, maar vooral een prachtige kans om te laten zien dat het helemaal okay is om ‘anders’ te zijn dan anderen”, schrijft hij bij de post.

Waar gaat De Freek Tapes precies over?

De serie zal de kijkers meenemen op een reis door Freek’s jeugd en zal uit zestien afleveringen van ongeveer 10 minuten bestaan. De bioloog laat weten dat de serie vooral als inspiratie voor jongeren geldt om hun eigen unieke pad te volgen. “De grootste superkracht die je hebt, is het geloof in jezelf. Laat dat nooit afbrokkelen door anderen, want het kan je heel ver brengen. We zijn allemaal gelijk, met onze eigen unieke heldenverhalen in de maak,” aldus Freek.

Freek krijgt zelf uiteraard ook een rolletje in de serie, want hij speelt de volwassen Freek. Zijn jongere versie wordt gespeeld door een acteur.

Thema’s

Per aflevering wordt een bepaald probleem behandeld waarvoor de natuur een specifieke oplossing heeft. De rode draad door de serie vormt steeds de spiegel tussen menselijk en dierlijk gedrag. Wat mensen van de natuur en bepaalde dieren kunnen leren. Elke aflevering behandelt een specifiek dier, een bepaald gedrag of een thema.

Wanneer De Freek Tapes precies te zien is op tv is nog niet bekend.

Meer over