Het antwoord komt eraan

Gaat Rick dood in The Walking Dead?

26 oktober 2018 10:02 | serie | Door Irma Tomas

© AMC
Dat Rick Grimes uit The walking dead vertrekt, is al een tijdje bekend. De grote vraag is hoe hij dat zal doen. De komende twee weken wordt alles duidelijk.

Rick Grimes (Andrew Lincoln) is al vanaf aflevering 1 de onbetwiste hoofdrolspeler van The walking dead. De kijkers volgen hem al vanaf het moment dat hij wakker werd in een wereld vol zombies. Lincoln neemt afscheid van The walking dead omdat de opnamen in Amerika zijn terwijl zijn gezin in Engeland woont. Maar op welke manier komt het einde voor Rick?

Rick wordt een pak

Het meest waarschijnlijke is natuurlijk dat Rick hartstikke dood gaat, net als zo vele groepsleden voor hem. Dat hij wordt gebeten door een zombie, waarvan er talloze rondlopen in de Walking dead. Een andere mogelijkheid is dat Rick en zijn groep een nieuwe bende van slechte mensen treffen. In dit seizoen worden de Whisperers geïntroduceerd, mensen die pakken dragen, gemaakt van dode mensen zodat ze niet worden opgemerkt door de zombies. We gunnen het hem niet, maar misschien eindigt Rick als zo'n pak.

Rick gaat alleen door

De derde -niet erg waarschijnlijke- mogelijkheid is dat Rick The walking dead overleeft. Hij trekt zich terug uit de groep en gaat lekker op zijn eentje verder. Maar dat zou betekenen dat hij zijn grote liefde Michonne en dochter Judith alleen zou laten. Iets wat niet in het karakter van Rick ligt.

In de aflevering van dinsdag 30 oktober gebeurt er iets dat leidt tot Rick's vertrek de week erop (dinsdag 6 november). Beide afleveringen zijn om 22.00 uur te zien op FOX.

Meer over