Game of Thrones groot succes bij Ziggo

Ziggo heeft met Game of Thrones een kijkmagneet in handen. De kabelaar wil geen cijfers bekendmaken, maar laat wel weten dat veel meer kijkers de reeks legaal bekijken ten opzichte van vorig seizoen. Toen was de serie alleen te zien via HBO.

HBO vertrok dit jaar uit Nederland. Ziggo was er als de kippen bij en kocht de licentie voor de content. De kabelaar lanceerde het platform Movies & Series L en Movies & Series XL, waar series als Westworld en Game of Thrones op te zien zijn. Dat bleek een juiste zet, Nederlanders schaften massaal een pakket aan bij de kabelaar.

Game of Thrones

Ziggo wil geen kijkcijfers bekendmaken, maar laat wel weten dat Game of Thrones in populariteit is gegroeid. Dat lijkt geen leugen, aangezien de serie ook in de Verenigde Staten veel populairder is geworden. In Nederland is de kijkdichtheid met 20 procent gestegen ten opzichte van vorig seizoen. En dat is zeer goed nieuws voor Ziggo.

Ziggo

William Linders, directeur content en programmering bij VodafoneZiggo, is dolblij met de goede cijfers. “Het bijzondere hoge aantal kijkers voor Game of Thrones en de toenemende populariteit van onze andere series laten zien dat er een enorme markt is voor kwalitatieve on demand content”, vertelt hij aan TotaalTV.

Meer over:

Reageren