Game of Thrones krijgt vijf spin-offs

16 mei 2017 17:07 | serie | Door Televizier

© Nick Briggs/HBO

HBO moet het al jaren hebben van het succes van Game of Thrones. Dat realiseert het betaalkanaal zich dondersgoed. Daarom krijgt bedenker George R.R. Martin de opdracht om maar liefst vijf spin-offs van de serie te maken.

George R.R. Martin krijgt zijn eigen boekenreeks maar niet af. Dat weerhoudt HBO er niet van om de Game of Thrones-bedenker nog meer opdrachten te geven. In zijn blog onthult de schrijver dat er niet vier, maar vijf spin-offs van de immens populaire serie in de maak zijn. “We hadden vier scripts in ontwikkeling toen ik vorige week in Los Angeles aankwam, maar tegen de tijd dat ik weer vertrok hadden we er vijf”, schrijft de bebaarde auteur.

Game of Thrones

Het is al een poosje bekend dat HBO een bataljon aan topschrijvers inhuurt om de immense klus te klaren. Zo strikte het betaalkanaal Max Borenstein (Kong: Skull Island), Brian Helgeland (Mystic River), Jane Goldman (Kingsman, Kick-Ass) en Carly Wray (Mad Men) om ieder een eigen spin-off te schrijven. Zij worden, niet geheel verrassend, bijgestaan door Game of thrones-bedenker George RR Martin.

George R.R. Martin

George R.R. Martin werkt ondanks zijn nieuwe klus door aan het zesde boek uit de A Song of Ice and Fire-boekenreeks. “Ik zou willen dat ik mezelf kon klonen of op een of andere manier meer uren in een dag kan stoppen of minder slaap nodig zou hebben. Maar het is wat het is”, zegt hij.

Meer over