Ziggo

Game of Thrones seizoen 8 is er!

15 april 2019 11:36 | serie | Door Irma Tomas

© Helen Sloan/HBO
Na een heel lang jaar wachten is Winter eindelijk here! De eerste aflevering van seizoen 8 van Game of thrones staat nu op Ziggo.

In het achtste seizoen van Game of thrones draait alles om die ene vraag: kunnen de mensen het winnen van de white walkers? Verslaan ze die honderdduizenden ondoden met ijsblauwe ogen die maar een doel hebben: de hele mensheid voorgoed uitroeien?

Cersei Lannister

Godzijdank lukte het Jon Snow aan het eind van het vorige seizoen om de meeste mensen en draken verenigd te krijgen zodat ze met z'n allen nog enige kans maken tegen de zombies. Al bleek Cersei Lannister natuurlijk weer haar eigen plan te trekken. Zij blijft -ondanks haar toezegging aan Jon- lekker thuis met het hele leger. Broer Jaime trekt wel richting het koude noorden om daar zijn plicht te doen.

Jon en Daenerys

En dan hebben we nog de kwestie Jon en Daenerys die straalverliefd zijn. Heel lief natuurlijk maar de liefde lijkt tot mislukken bedoeld als de twee geen list bedenken. De ongelooflijk ambitieuze 'mother of dragons' ontdekt in deze laatste reeks dat niet zij maar Jon de enige echte erfgenaam van de IJzeren Troon is en daarmee de rechtmatige koning van de zeven koninkrijken. Daarbij komt nog dat Jon en Daenerys neef en tante zijn en dat komt de erotiek over het algemeen niet ten goede. Al maakt een beetje incest misschien niet zo uit in de wereld van Game of trones.

Bran Stark

Het wordt hoe dan ook een klus om de white walkers te verslaan, maar het zit er dik in dat Bran Stark daar wel eens een grote rol in zou kunnen spelen. Hij heeft de gave te zien wat de Night King (de baas van alle white walkers) ziet en heeft daarmee unieke inside informatie. En nog een leuk privé-dingetje over Bran. In aflevering 1 ontmoet hij Jaime Lannister weer. Dat is de man die hem in seizoen 1 uit een raam duwde waardoor hij nu blind, verlamd en helderdziend is. Dat wordt waarschijnlijk geen Spoorloos-waardige reünie.

Hoe dan ook, de eerste aflevering van Game of thrones is vanaf nu te zien via Ziggo. Daarna volgt wekelijks een nieuwe episode, tot ze op zijn.

Heb je geen Ziggo? Lees dan even dit artikel met handige manieren waarop je GoT alsnog kan zien.

Meer over