Interview

Georgina Verbaan neemt rol van Kim van Kooten over in tweede seizoen Maud & Babs: 'Beetje gek'

2 november 2023 10:13 | serie | Door Judith Regeling

© Lucas van der Rhee/MAX
Georgina Verbaan neemt het in tweede seizoen van Maud & Babs de rol over van Kim van Kooten als zus Juliette. Bij Tijd voor MAX vertelt de actrice er alvast meer over.

Voor Georgina kwam er stiekem een droom uit.

Lees ook: Dit moet je weten over het tweede seizoen Maud & Babs 

Georgina Verbaan

In het eerste seizoen van Maud & Babs kroop Kim van Kooten nog in de rol van Juliette, de zus van Maud (Rifka Lodeizen) en de dochter van Babs (Loes Luca). Vanwege productionele beperkingen kon ze er in dit tweede seizoen niet bij zijn. Daarom neemt Georgina Verbaan haar rol over.

Een ware eer, zo vindt de actrice, 'maar ook een beetje gek'. "Bij de auditie kwam ik binnen in een tuinpak omdat Kim van Kooten dat ook altijd aanhad. Ik was dan ook echt fan van het eerste seizoen en heb echt alle afleveringen verslonden", laat ze weten. "Ik had dan ook een knot in mijn haar. Norbert ter Hall, onze regisseur, zei echter gelijk van: 'je hoeft haar niet na te spelen. Je kan die rol je eigen maken'." En dat heeft ze dan ook gedaan. 

Dementie

De Nederlandse dramaserie Maud & Babs gaat over een heftig onderwerp, namelijk dementie. Dat is voor Georgina Verbaan helaas ook uit haar leven gegrepen. "Ik voel me weleens zelf zo", zegt ze nog grappend. "Maar ik heb het wel van dichtbij meegemaakt met mijn oma en tijdens corona had ik eigenlijk niets te doen. Toen heb ik vrijwilligerswerk in een verzorgingstehuis gedaan", gaat ze verder. 

Het is dan ook precies het uit het leven gegrepen onderwerp dat deze serie tot een succes maakt, zo vindt ook Rifka Lodeizen. "Als zoiets in je familie gebeurt, er is niet echt een handboek voor met hoe je zoiets moet aanpakken", legt ze uit. "Je moet opnieuw dat wiel uitvinden en het gebeurt vaak dat het dan een splijtzwam wordt in gezinnen van: Wie zorgt er voor mama? Wie haalt haar op? En wie neemt de besluiten?"

Benieuwd hoe dat er op beeld uitziet? Het tweede seizoen van Maud & Babs is vanaf vrijdag 3 november wekelijks om 21:30 uur te zien bij MAX op NPO1.

Meer over