Met Isa Hoes

De populaire gevangenisserie Celblok H staat in december op Videoland

16 november 2023 16:33 | serie | Door Irma Tomas

Celblok H was vanaf 2014 vier seizoenen lang te zien bij SBS 6, daarna was de serie nergens terug te kijken. Tot 9 december, want dan staat alle vier seizoenen op Videoland.

Celblok H gaat over kapster Suus (Isa Hoes) die in de cel belandt voor een poging tot moord op haar gewelddadige man. Erg gezellig gaat het er daar niet aan toe want ze raakt betrokken bij de machtsstrijd tussen twee van haar medegedetineerden, Lex (Inge Ipenburg) en Freddy (Eva van de Wijdeven). Ze wordt gedwongen een kant te kiezen en dat heeft consequenties. 

Daphne Bunskoek

Andere belangrijke personages in Celblok H zijn de strenge directrice (Daphne Bunskoek) en een jonge advocate (Marieke van Leeuwen) die koste wat kost carrière wil maken. 

Petitie

De eerste drie seizoenen van Celblok H werden goed bekeken, maar de kijkcijfers daalden snel tijdens het vierde seizoen. Toch namen fans het niet licht op toen SBS de serie schrapte. Ze begonnen een petitie die duizenden keren werd ondertekend. Een vervolg zou er desondanks niet meer komen. Al die fans kunnen straks op Videoland herinneringen ophalen. 

Meer over