Ilse Warringa vertelt

Grote kans dat er een tweede seizoen komt van Cast

17 mei 2023 10:21 | serie | Door Esther Hut

© Martijn van Gelder

Het eerste seizoen van het satirische tv-programma Cast van Niek Barendsen en Ilse Warringa zit er nog maar net op en de kans is groot dat er een volgend seizoen komt. Ondanks dat de kijkcijfers niet bepaald hoog waren.

In een interview met ANP vertelt Ilse Warringa meer over de plannen.

Lovende reacties

De serie over een gecanceld castingbureau, waar we veel bekende acteurs in terugzagen, wist gemiddeld lineair een kleine 200.000 kijkers te trekken. Op de vraag of de tegenvallende kijkcijfers iets met de actrice doen reageert ze: "Van kijkers en recensenten hebben we vooral hele lovende reacties gekregen.” Ze is dan ook “vooral heel trots op de serie omdat het satire is, met lef is gemaakt en over deze tijd gaat.”

Online veel bekeken

"Lineair is er niet zo goed gekeken,” beaamt Ilse. "Maar online is er enorm veel teruggekeken: we zitten nu al op 1,5 miljoen streams. Er komt vermoedelijk zelfs een tweede seizoen van omdat zo veel niet-lineair gekeken is, de NTR en ook de NPO waren daar juist heel tevreden over. 

“Eigenlijk is het lineair kijken en meten natuurlijk een beetje achterhaald, dus daarom zijn we extra blij met al die mensen die online hebben gekeken."

Benieuwd naar het eerste seizoen van Cast? Deze is nog terug te kijken via NPO start. 

Meer over