Spoiler alert

Gruwelijke aflevering Mocro Maffia maakt veel los: 'Ik ben in shock'

24 juni 2023 13:15 | serie | Door Faye Heijnis

© RTL
Heb jij de nieuwste aflevering van Mocro Maffia op Videoland al gezien? Hoe gaat het dan met je? Menig kijker laat namelijk weten even bij te moeten komen van de heftige beelden.

Mocro Maffia-kijkers die de vierde aflevering van het vijfde seizoen al gezien hebben, laten van zich horen op social media. "Beste aflevering van de hele serie", klinkt het op Instagram. "Heftig, moest even bijkomen na deze aflevering", pent een ander. En: "Ik moet een afspraak maken bij m'n psycholoog voor deze aflevering." De makers worden geprezen. Let op, want na onderstaande tweets volgen (gruwelijke) spoilers.

Spoiler alert: 'Paus is niet dood'

Te zien is dat Potlood (Nasrdin Dchar) Paus (Achmed Akkabi) op de operatietafel tijdens een illegale gezichtstransplantatie een adrenalineshot in zijn hart toedient, waardoor Paus uit zijn narcose ontwaakt. En dat met een half afgepeld gezicht. Paus schreeuwt het uit van de pijn, waarna Potlood hem doodschiet en in brand steekt.

Volgens scherpe (maar misschien tevergeefs hoopvolle) kijkers is het echter niet Paus die daar ligt. "Goed oplettende kijkers weten dat Paus een dubbelganger regelde voor die zogenaamde operatie. Paus komt verrassend terug. De spiegelscène van Paus, kijk goed", verklapt een kijker op Instagram. 

Walid Benmbarek over afscheid Paus 

Maar Mocro Maffia-acteurs Walid Benmbarek (Adil) en Charlie Chan Dagelet (Celine) lijken de dood van Paus toch wel te bevestigen. Walid vertelt in De BLVD Podcast van RTL Boulevard dat hij bij de laatste scène van Achmed als Paus aanwezig was. "Dat is wel emotioneel, omdat dat in principe voor hem de laatste scène was. Hij heeft deze serie ontwikkeld, tot stand laten komen. Dat is echt gewoon zijn kindje. Hij heeft ook heel veel aan deze serie te danken en heel veel andere mensen ook. Ik snap ook wel dat je als je zo veel jaar, vanaf 2018, zo intens werkt aan een project dat het zo goed doet, dat afscheid nemen wel zuur is. Maar daar waar een deur dichtgaat, gaan ook heel veel mooie deuren open."  

Genadeloze scène in Mocro Maffia 

Ook Walid en Charlie waren overigens in shock van de scène. "Het is gewoon genadeloos", zegt Charlie. "Niemand is onaantastbaar", vult Walid aan. "Iedereen kan gewoon vallen, maakt niet uit hoe groot, waar je staat. Dit is een wereld waarbij je of in de gevangenis eindigt of doodgaat, er is geen andere uitweg. Dat doe je door zulke keuzes te maken, door een heel belangrijk karakter ook te laten sneuvelen." En ondanks de nadruk op de dood van Paus, geeft Walid de kijkers nog mee: "Verwacht het onverwachte." Eerder beloofde Iliass Ojja (Taxi) TVgids.nl al 'veel plottwists' in het vijfde seizoen.

Meer over