Keiharde rechercheurs

Hans Teeuwen maakt misdaadserie voor Videoland: Jackson & Malone

13 juni 2024 13:57 | serie | Door Irma Tomas

© RTL
Hans Teeuwen gooit het even helemaal over een andere boeg. De cabaretier heeft samen met regisseur Max Porcelijn voor Videoland een komische thrillerserie ontwikkeld die Jackson & Malone heet. De serie is vanaf 19 juli te streamen.

Het persbericht over Jackson & Malone belooft veel: 'het bijzondere en mysterieuze universum van Twin Peaks, de structuur van The Big Lebowski, de ‘nouvelle violence’ van Tarantino en de personages uit Max Porcelijns eerdere werk, samengebracht in een serie die geen gelijke kent. Spannend, absurd, grappig en op een onverwachte manier innemend.'

Bejaarden worden bruut vermoord

De serie speelt zich af in het idyllische en fictieve Spulne. Drie bejaarde vrouwen worden bruut vermoord en dan komt van hogerhand de beslissing om het zwaarste middel in te zetten: detectives Jackson & Malone van de oppermachtige Dienst Extreme Misdaadbestrijding. Samen met deze twee bikkelharde agenten wordt de kijker steeds dieper de wereld van Spulne ingezogen, met zijn markante bewoners en hun verstrengelde relaties. Maar om het mysterie te ontrafelen, zullen Jackson & Malone uiteindelijk toch echt hun eigen innerlijke demonen onder ogen moeten zien.

Ga gewoon kijken

Volgens Hans Teeuwen zelf is het resultaat helemaal geweldig: "Er is met heel veel bevlogenheid en talent aan deze serie gewerkt en dat is te zien! Het resultaat is spannend, grappig, mysterieus en meeslepend, en dat zou ik ook zeggen als ik er zelf niet inzat. We hebben een eigen universum geschapen waar je totaal ingezogen wordt. Ga nou maar gewoon kijken! Ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen."

Kevin Janssens

Hans Teeuwen speelt zelf een van de hoofdrol (met snor) samen met de Vlaming Kevin Janssens. Ook Peter van de Witte, Sanne Samina Hanssen, Jan Bijvoet, Tom van Dyck, Porgy Franssen, Leny Breederveld en Beppie Melissen hebben een rol. 

Meer over