Hendrickx over Penoza-hype: 'Krijg veel berichtjes'

29 oktober 2017 11:18 | serie | Door Televizier

© Michel Schnater/AVROTROS

Er komt vanavond een einde aan het tijdperk Penoza. Het vijfde seizoen wordt afgesloten en daarmee eindigt ook de serie. Actrice Monic Hendrickx krijgt altijd veel berichtjes van mensen als de serie op televisie is.

"Ja, ook van mensen die willen weten hoe het afloopt. Maar ik zeg niets; iedereen moet maar gewoon lekker gaan kijken", aldus de actrice, die in de serie in de huid kruipt van Carmen van Walraven, in een interview met NU.nl. 

Speelfilm

Er zijn plannen om een speelfilm te maken, maar de liefhebbers van de serie komen zondagavond voor het laatst aan hun trekken. De crew heeft reeds afscheid genomen. "Er was vorige week een cast en crew-viewing van de laatste twee afleveringen, maar ik zat in het buitenland voor filmopnames", aldus Monic.

Succesformule

Het is Monic nog altijd niet duidelijk waarom Penoza zo'n succes is. "Soms ontstaat er opeens iets waarbij het resultaat méér is dan alleen de som der delen. Daar is geen formule voor; soms krijgt een project opeens vleugels."

Voor regisseur Diederik van Rooijen, die de eerste vier seizoenen van der serie regisseerde, is het een belangrijk project geweest. "Het is een kindje, dat bijna tien jaar lang zo'n groot deel van mijn leven heeft beheerst."

De laatste aflevering van Penoza is zondagavond om 20.25 uur op NPO 3.

Meer over