Carrièremove?

Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat'

28 december 2023 10:00 | serie | Door Janine van Rooden

© Screenshot Videoland

De meeste mensen kennen Henk ten Cate als voormalig voetballer en voetbaltrainer, maar de jonge generatie leert hem nu kennen als... acteur! 

Hij schittert namelijk in het tweede seizoen van Sleepers.

Henk ten Cate

Henk speelt de rol van Jan-Willem, die het hoofd is van een politie-intelligencebureau. Hij is daarvoor uitgekozen door niemand minder dan bedenker en hoofdrolspeler van de serie: Robert de Hoog. "Hij is gek op voetballen dus hij kijkt naar voetbalpraatprogramma's. In één daarvan zat ik en hij vond mij de geschikte persoon om voor die rol te vragen", vertelt de oud-voetballer voor de camera's van Videoland.

Bananasplit

Toen Henk het verzoek binnenkreeg kon hij het eerst niet helemaal geloven. "Ik dacht dat ik in Bananasplit zat. Ik heb het daarom een week op z'n beloop gelaten... totdat ik weer gebeld werd." Na dit telefoontje kreeg hij het script toegestuurd en zag hij het uiteindelijk wel zitten om de rol te spelen. "Toen heb ik ja gezegd."

Bekijk ook: de trailer van het tweede seizoen Sleepers

Sleepers

Naar eigen zeggen heeft de oud-voetbaltrainer op de set met 'de Champions League aan acteurs' gewerkt. "Ik heb heel veel geleerd in een korte tijd." Of we Henk nog eens terug gaan zien in een serie of film? "Het smaakt naar meer, maar om nou direct te zeggen van: ik ga daar iets in doen... ik ben vrij kritisch op mezelf dus ik wil dat zelf eerst eens heel goed bekijken voordat ik daarover beslissingen neem."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

Sleepers is nu te zien op Videoland

Meer over